Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă au descoperit modul în care somnul odihnitor stimulează sistemul imunitar

Publicat:

O echipa de oameni de stiinta din Germania sustine ca a descoperit modul in care somnul imbunatateste capacitatea celulelor sistemului imunitar de a ataca si distruge tintele si de a lupta astfel cu infectiile, relateaza marti . In timp ce somnul contribuie la stimularea mecanismului de aparare al organismului, stresul cronic il vulnerabilizeaza in fata afectiunilor, potrivit studiului publicat in Journal of . Echipa de cercetatori din Germania a analizat un grup de proteine de aderenta numite integrine, eliberate de celulele T, un element cheie al sistemului

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

A fost descoperit cel mai stralucitor obiect din Universul cunoscut - Anunțul facut de oamenii de știința

22:05, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres. O echipa condusa de oameni de stiinta…

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…

Ce au descoperit oamenii de știința la lupii cenușii de la Cernobil. Detaliul ce ii poate ajuta pe oameni in viitor

17:35, 09.02.2024 - Un studiu recent a scos la iveala un detaliu neașteptat despre lupii care traiesc in prezent in jurul ruinelor centralei de la Cernobil. O caracteristica a acestor animale a atras atenția oamenilor de știința.

Oamenii de știința au realizat copii ale topoarelor din piatra folosite de stramoșii omului

05:15, 31.01.2024 - O publicație recenta din Journal of Archaeological Science afirma ca specialiștii japonezi de la Universitatea Capitala din Tokyo au realizat 75 de replici ale unor unelte din piatra, asemanatoare celor care in epoca paleolitica erau folosite de stramoșii oamenilor care traiau pe insulele japoneze pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?