Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O singură ramură de dinozauri a evoluat spre păsările de astăzi

Publicat:

"Pasarile au evoluat intr-o singura și continua faza de miniaturizare de la dinozauri incoace", a explicat , profesor de științe ale mediului la Universitatea din Adelaide (Australia), principalul autor al acestui studiu.

"Precursorii pasarilor de astazi, fiind mai mici și mai ușori in regatul giganților, dar avand și o evoluție rapida a adaptarilor anatomice, au dobandit noi oportunitați de mediu, cum ar fi capacitatea de a se refugia in copaci, de a plana și de a zbura. Aceasta capacitate de adaptare i-a ajutat sa supraviețuiasca impactului cu meteoritul responsabil pentru…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…

Specialiștii anunța potențial risc de tsunami in Marea Britanie

01:15, 24.01.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca un tsunami stravechi, care a lovit acum mai bine de 8200 de ani in largul coastelor Marii Britanii, ar fi putut cauza distrugerea pe scara larga a populațiilor din epoca de piatra. Cercetatorii de la Universitatea din York și de la Universitatea din Leeds au efectuat…

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter anunța o descoperire incredibila: o civilizație complet necunoscuta, iar amploarea vestigiilor șocheaza

06:10, 22.01.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au anunțat o descoperire incredibila. In jungla amazoniana au dat de urmele unui imens oraș antic. Descoperirea „schimba modul in care vedem culturile amazoniene”, spun arheologii, potrivit science.org.Descoperirea a fost facuta in estul…


Ce parere ai despre aceasta stire?