Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă rasă de în ROMÂNIA. „Prolific”, rezultatul a 30 de ani de cercetare

Publicat:

de Cercetare-Dezvoltare pentru si , judetul Constanta, au creat dupa 30 de ani de experimente o noua rasa de oi.

&"Prolific&" este în curs de omologare, iar cercetatorii promit ca va depasi asteptarile crescatorilor de ovine.

Proiectul a început înca din 1988 când specialistii au creat o noua rasa de oi prin încrucisarea altor patru rase: Merinos de Palas, Romanov, si .



&"Prolific&" nu este o rasa specializata pentru carne, dar sub…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Se modifica Regulamentul local de publicitate pentru municipiul Constanta, statiunea Mamaia si Satul de Vacanta (DOCUMENT)

17:10, 08.04.2024 - Proiectul de hotarare pentru modificarea HCL nr. 105 2021 privind aprobarea Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanta a fost lansat in consultare pe site ul municipalitatii Regulamentul local de publicitate panotaj la nivelul municipiului a fost aprobat pe 23 aprilie 2021…

Ancheta la Ploiești dupa inregistrarea cu educatoarea care țipa la un copil. Directoarea spune ca tonul a fost „puțin neadecvat”

11:11, 02.04.2024 - Directoarea gradiniței din Ploiești unde o educatoare a fost inregistrata ridicand tonul și amenințand un copil a declarat luni, 1 aprilie, ca tonul a fost „puțin neadecvat” și ca inregistrarea audio a fost difuzata trunchiat.Directoarea a spus ca, de fapt, doua educatoare au avut o atitudine nepotrivita.…

Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.

Licitatii Constanta: Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas, achizitie de motorina (DOCUMENT)

13:16, 05.03.2024 - Ofertant castigator este firma Almatar Trans SRL, care o are ca asociat unic si administrator pe Cristina Magdalena Tarara. Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas Constanta, ca autoritate contractanta, a atribuit contractul "Achizitie motorina Euro 5ldquo;,…

Lovitura pentru Nicușor Dan/Bugetul Capitalei, respins de Consiliul General 

15:05, 01.03.2024 - Consiliul General al Capitalei s-a intrunit vineri, 1 martie, in ședința extraordinara. Principalul subiect discutat? Bugetul Capitalei, pentru acest an. Dupa discuții, s-a trecut la vot. Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins, vineri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, potrivit Agerpres.…

Plaje extinse pe litoralul romanesc. Avertismentul unui biolog marin despre țarm: „Schimbarile pot avea loc de pe o zi pe alta“

13:11, 25.02.2024 - Proiectul de reducere a eroziunii costiere și de extindere a plajelor va imbogați litoralul romanesc cu alte 23 hectare de plaja care vor fi date in folosința in acest sezon turistic, in Agigea și Eforie. Specialiștii Societații de Explorari Oceanografice și Protecție a Mediului Marin (SEOPMM) Oceanic-Club…

Galerie FOTO si VIDEO: Cum va arata Parcul Garii din Constanta, la finalul lucrarilor de reabilitare?

11:45, 20.02.2024 - Autoritatea competenta pentru protectia mediului Constanta anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare pentru proiectul ce vizeaza Parcul Garii din Constanta. Iata, totusi, cum va arata Parcul Garii, conform panoului informativ, care poate fi vizualizat mai sus, cat si in ce…

Romanii au creat o noua rasa in Dobrogea: capra cu gust de 'vacuța frageda'

23:15, 15.02.2024 - Cercetatorii dobrogeni au reușit sa creeze o noua rasa de capre pentru carne, prin incrucișarea țapului african cu capra autohtona. Bucatarii și nutriționiștii spun ca ar putea deveni o alternativa mai ieftina, mai savuroasa și mai sanatoasa pentru romani. Dupa 14 ani de incercari, cercetatorii Institutului…


Ce parere ai despre aceasta stire?