Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă acţiune a IICCMER de căutare și deshumare a unei victime a Securităţii: Pom Traian, ucis prin împușcare la 16 august 1950 în Bistra, județul Alba

Publicat:

Institutul de Investigare a si (IICCMER) in parteneriat cu de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT), organizeaza incepand cu ziua de luni, 19 septembrie 2016, o actiune de investigatii arheologice pe teritoriul comunei Bistra din jud. Alba. Actiunea are drept obiectiv cautarea, deshumarea și recuperarea ramasitelor pamantesti ale […]

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Povestea Vioricai Vețian, romanca ajunsa la varsta de 107 ani. Securitatea comunista a haituit-o decenii la rand, fiindca a refuzat sa-și tradeze religia

17:11, 21.03.2024 - Povestea Vioricai Vețian, o romanca in varsta de 107 ani din Sighișoara, poate reprezenta oricand subiect de film. Nascuta la puțin timp dupa izbucnirea Primului Razboi Mondial, intr-o familie greco-catolica din Transilvania, Viorica a trait perioada interbelica, Al Doilea Razboi Mondial și negura regimului…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:40, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Credeai ca nu exista o Rețeta a Dragostei? Ei bine exista! Poate fi descoperita la Muzeul Farmaciei din Cluj!

16:30, 24.02.2024 - Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca a fost asaltat astazi de vizitatorii dornici sa descopere „rețeta dragostei” și nu doar pentru ca azi e Dragobetele! De iubit, iubim in fiecare zi, nu avem nevoie de o zi anume pentru asta, iar romanii cu temperamentul lor latin sunt recunoscuți pentru ca știu sa-și…

Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca: Peste 4500 de vizitatori, in prima luna de la redeschidere

12:05, 15.02.2024 - La numai o luna de la redeschiderea sa, Muzeul Farmaciei, o colecție valoroasa a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), a captivat peste 4500 de vizitatori, marcand un interes remarcabil din partea publicului.


Ce parere ai despre aceasta stire?