Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mucenici fierti, muntenesti, făcuți de o olteancă. Nu rata bucuria pe care o poți aduce pe 9 martie

Publicat:

Se apropie 9 martie și nu poți sa renunți la o placere culinara rara, realizata simplu și care duce cu ea și simboluri creștine importante. Mulți pastram in noi, din copilarie, amintirea mucenicilor facuți in casa de bunica sau mama. E rindul tau sa-i prepari și sa dai acestei zile fastul cuvenit. Ingrediente: Pentru 8 portii de mucenici muntenesti 200-300g mucenici 4 litri de apa 400g zahar 500g miez de nuca scortisoara macinata coaja rasa de lamaie(optional) zahar vanilinat (optional)   Mucenicii se prepara de obicei pe 8 martie si se mananca pe 9 martie, cand sarbatoreste…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nesimțire sau furt pe fața? Mucenicii de 40 RON/bucata

19:25, 08.03.2024 - Tradiția populara spune ca in ziua de 9 martie ar trebui sa mancam mucenici , iar barbații sa inchine cate 40 de pahare de vin. Desigur ca, fiecare se conformeaza atat cat poate tradiției. Sigur, insa, este ca producatorii și negustorii fac tot ce pot sa profite de aceasta sarbatoare! Din ce in ce mai…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Idei și trucuri utile pentru a face cea mai buna rețeta de mucenici fierți

21:55, 07.03.2024 - In Romania, gospodinele prepara doua tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arata ca un colac cu miez de nuca si miere, iar cei muntenești sunt fierți in apa cu mirodenii si nuca. In randurile de mai jos iți dezvaluim secretul mucenicilor muntenești.Multa lume nu știe cata apa…

dei și trucuri utile pentru a face cea mai buna rețeta de mucenici fierți

21:50, 07.03.2024 - In Romania, gospodinele prepara doua tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arata ca un colac cu miez de nuca si miere, iar cei muntenești sunt fierți in apa cu mirodenii si nuca. In randurile de mai jos iți dezvaluim secretul mucenicilor muntenești.Multa lume nu știe cata apa…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Rețeta celor mai delicioși mucenici muntenești fierți a la Jamila. Descopera secretul unui plus de savoare

11:21, 05.03.2024 - Mucenicii sunt la mare cautare in aceasta perioada. De la mic la mare, romanii poftesc dupa unele dintre cele mai populare bunatați tradiționale. Fie ca sunt fierți, fie ca sunt la cutor, fie ca sunt cumparați, fie preparați in propria gospodarie, mucenicii sunt pe masa fiecarui roman la inceput de…

Rețeta de mucenici muntenești a Roxanei Blenche. Cum sa prepari un desert tradițional ca la carte pentru luna martie

11:25, 28.02.2024 - Mucenicii se sarbatoresc an de an la data de 9 martie atunci cand Biserica Ortodoxa ii praznuiește pe cei 40 de Sfinti Mucenici. Insa, gospodinele desavarșite iși pregatesc inca de pe acum rețeta preferata a acestui desert. Iata rețeta de mucenici muntenești a Roxanei Blenche. Cum sa prepari un desert…

Cum faci o tarta cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Respecta regulile din rețeta și nu are cum sa nu iți iasa

14:55, 13.02.2024 - Tarta delicioasa cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Rețeta simpla pe care nu poți sa o ratezi!Ingrediente:1 cana de miez de nuca (se pot folosi și migdale sau nuci caju)1 cana de curmale, fara samburi1 cana de stafide1 lingurița de scorțișoara1 lingura de miere sau sirop de arțar (opțional,…


Ce parere ai despre aceasta stire?