Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

MOŞII DE TOAMNĂ 2017. Cea mai simplă şi delicioasă reţetă de COLIVĂ

Publicat:

Coliva este o ofranda ce se aduce pentru sufletele mortilor la zilele randuite pentru pomenirea lor. De asemenea, coliva reprezinta trupul mortului si este o expresie materiala a credintei in nemurire si inviere, pentru ca este facuta din boabe de grau, pe care Hristos le-a infatisat ca simboluri ale invierii trupurilor.

INGREDIENTE

1 cana arpacas
3 cani apa
1 lingurita sare
300-400 g zahar
600-700 g nuca
coaja rasa de la o lamiae
zahar vanilat.

MOD DE PREPARARE


Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de paste cu ciuperci și ardei gras. Un preparat simplu pentru weekend și perioada postului

09:20, 19.04.2024 - Rețeta de paste cu ciuperci și ardei gras este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o mancare simpla și delicioasa pentru weekend și mai ales pentru perioada de post a Paștelui. Cu siguranța aceasta delicatesa va reuși sa-ți incante papilele gustative. Iata care sunt pașii…

Desertul perfect. Rețeta de Pasca fara aluat, rapida și delicioasa.

09:36, 18.04.2024 - Pasca este produsul care nu poate lipsi de pe masa de Paști. Rețeta de pasca fara aluat, ideala dupa perioada de post, poate fi desertul perfect! Se prepara rapid, iar rezultatul este delicios.

Prajitura care se face singura. Reteta rapida si simpla care te va salva daca ai musafiri neanuntati, e delicioasa

20:40, 03.04.2024 - Prajitura delicioasa care se prepara rapid și simplu! Prajitura inteligenta este preferata de toata lumea. Va ieși gustoasa chiar daca o preparați prima data. Acest desert se mai numește și cremșnitul puturosului. Și asta pentru ca nu are nevoie de praf de copt ca sa creasca. Iata de ce ingrediente…

Rețeta de rulada cu crema de lamaie. Prajitura delicioasa pentru a-i surprinde pe cei dragi

19:00, 09.03.2024 - In Romania exista mulți iubitori de deserturi care se bucura de prajiturile delicioase, facute in casa. Rețeta de mai jos este perfecta pentru pentru a fi gatita și cpnsumata alaturi de cei dragi. Crema de lamaie ofera o savoare aparte și te vei bucura de ficare bucațica.

Cat malai se pune la mamaliga. Rețeta de mamaliga moale

15:31, 28.02.2024 - Mamaliga este preferata multor persoane, mai ales in combinații de mancare tradiționala, cu o tochitura pe langa, oua, branza sau cartofi prajiți. Cu siguranța deja va gandiți la mancare și cum sa preparați o mamaliga perfecta, așa ca iata care este rețeta de mamaliga moale, cat malai trebuie sa pui,…

Rețeta de ciuperci in sos de bere. Este simpla și delicioasa

23:45, 23.02.2024 - Daca ai ramas in pana de idei cu mesele și nu știi ce sa mai prepari pentru cei dragi, rețeta de mai jos iți poate veni in ajutor. Ai nevoie de cateva ingrediente simple, pe care majoritatea gospodinelor le dețin in bucatarie și puțin timp liber, iar rezultatul va fi unul delicios.

Rețeta de tarta delicioasa cu ciocolata și zmeura. Cu ce sa iți rasfeți partenerul de Ziua Indragostiților

00:05, 13.02.2024 - Urmeaza Ziua Indragostiților, iar cel mai bun mod de a-ți rasfața partenerul este cu un desert delicios, pe care al va adora. Tarta cu ciocolata și zmeura este o alegere perfecta pentru cei romantici. Se gatește ușor și nu necesita coacere.

Rețeta de supa thailandeza cu pui. Este simpla și delicioasa

10:35, 10.02.2024 - Iubitorii de mancare asiatica se gasesc oriunde, astfel ca rețeta de mai jos este ideala de consumat. Are o savoare speciala și se gatește foarte simplu, astfel ca tot ce ai de facut este sa respecți pașii de mai jos.


Ce parere ai despre aceasta stire?