Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Monument iredentist, amplasat ilegal la Odorheiu Secuiesc în prezența primarului Budapestei

Publicat:

Informația a fost publicata pe portalul de limba maghiara uh.ro, potrivit caruia in data de 4 septembrie a.c a fost organizat un eveniment de catre Primaria , condusa de Galfi Arpad (PCM) in centrul municipiului , in zona numita Potcoava, scrie Dan Tanasa.

Aceasta zona din , cu referire la națiunea ecvestra, este una care simbolizeaza „intoarcerea” Transilvaniei de Nord la Ungaria, și impreuna cu aceasta și a Odorheiului, in urma celui de-al Doilea razboi mondial.

Zona ,,Potcoava'' a fost pentru prima oara celebrata in data de…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

DECLARAȚIE ORBAN Viktor Orban: “Ungaria este o tara suverana si asa va continua sa fie”

08:10, 17.03.2024 - "Daca dorim sa pastram libertatea si suveranitatea Ungariei, nu vom avea alta optiune decat sa ocupam Bruxellesul",... The post DECLARAȚIE ORBAN Viktor Orban: “Ungaria este o tara suverana si asa va continua sa fie” first appeared on Informatia Zilei .

Daca aveți soții sau prietenii șoferi: Ungaria INTERZICE accesul in țara al TIR-urilor incepand cu noaptea de 14 martie 2024

20:35, 14.03.2024 - Daca aveți soții sau prietenii șoferi: Ungaria INTERZICE accesul in țara al TIR-urilor incepand cu noaptea de 14 martie 2024 Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontiera (ITPF) Oradea a emis un comunicat in care a informat ca traficul automarfarelor, adica autovehiculele cu o capacitate mai mare…

Orban: „Hegemonia occidentala a luat sfarsit”

13:50, 05.03.2024 - Prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat marti, la reuniunea anuala a ambasadorilor tarii sale, ca hegemonia occidentala a luat sfarsit si ca noua ordine mondiala emergenta necesita evaluare si analiza constante, a transmis marti seful biroului sau de presa, Bertalan Havasi, transmite MTI. Hegemonia…

Tamas Sulyok este noul președinte al Ungariei

20:05, 26.02.2024 - Ungaria, care a pierdut-o pe emblematica presedinta Katalin Novak dupa ce aceasta a acordat o gratiere intr-un scandal de abuz asupra copiilor, i-a ales luni succesorul in parlament in incercarea de a pune capat scandalului, relateaza AFP si Reuters.

Ce a spus Putin despre dreptul Ungariei de a-și lua teritoriile inapoi? Discuția a ajuns și la Transilvania

17:05, 09.02.2024 - Președintele rus Vladimir Putin a sugerat in cadrul interviului acordat lui Tucker Carlson ca țari NATO precum Romania, Ungaria și Polonia ar putea sa-și imparta fostele teritorii aflate acum in interiorul granițelor Ucrainei.

Liderii UE au cazut de acord: Ucraina va primi ajutorul de 50 de miliarde de euro. Zelenski: Este o "dovada in plus a unitatii puternice a Uniunii"

12:50, 02.02.2024 - "Avem un acord. Unitate. Toti cei 27 de lideri s-au pus de acord asupra unei anvelope suplimentare de 50 de miliarde de euro pentru a sustine Ucraina in cadrul bugetului UE. Acest acord garanteaza o finantare stabila, previzibila si pe termen lung pentru Ucraina. UE preia conducerea si responsabilitatea…

Viktor Orban acuza UE de șantaj: Au amenințat Ungaria cu Armaghedonul pentru a forța un vot in favoarea Ucrainei

18:15, 30.01.2024 - Viktor Orban acuza Uniunea Europeana de șantaj. UE a amenințat cu „Armaghedonul” pentru a forța votul pentru ajutorul Ucrainei, spune premierul Ungariei, subliniind ca nu s-a schimbat nimic, inaintea summitului european de la sfarșitul acestei saptamani, noteaza Politico.


Ce parere ai despre aceasta stire?