Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Moldovenii sărbătoresc păgâneşte. „Paştele Blajinilor înseamnă fericire. În cimitir nu se intră cu mâncare şi băutură”

Publicat:

Aceste practici insa sunt mai mult pagane si exagerate, explica parohul Bisericii „” din Chisinau, , care ne spune ca la cimitir se duce doar cu oua rosii, lumanari si cozonac.   Care este originea si semnificatia sarbatorii Pastele Blajinilor?   De fapt, Pastele Blajinilor nu poate fi numita sarbatoare, e o necesitate a noastra, o implinire a poruncii lui Dumnezeu care spune sa ne cinstim parintii ca sa ne fie bine pe pamant. In perioada , daca pleca cineva in vesnicie, era petrecut degraba la cimitir, de multe ori chiar si fara preot, ca…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doua denii in aceasta saptamana. Miercuri seara, DENIA Canonului cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul

10:15, 17.04.2024 - Doua denii in aceasta saptamana. Miercuri seara, DENIA Canonului cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul In saptamana a cincea a Postului Mare sunt mentionate, in zilele de miercuri si vineri, Denii, a Canonului celui Mare si a Acatistului Nascatoarei de Dumnezeu. Prin caracterul si continutul lor, deniile…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Semnificatia Miezului Paresimilor. Iata ce inseamna

11:20, 10.04.2024 - Interval de timp cu o mare incarcatura spirituala, Postul Mare sau al Pastelui era desemnat in satul traditional prin cuvantul "Paresimi", substantiv de sorginte latineasca trimitand la cele 40 de zile ale postului. "Miezul Paresimilor" cade intotdeauna intr o zi de miercuri, in cea de a patra saptamana…

Biserica și campania electorala – Ce spune Episcopia Maramureșului și Satmarului

09:46, 09.04.2024 - Cand vine vorba de a atrage voturi, candidații la diferite funcții devin mult mai apropiați de cele sfinte. Musai sa apara la biserica, alaturi de alți credincioși, care au votul in mana. Episcopia Maramureșului și Satmarului a transmis un comunicat de presa referitor la Biserica și campania electorala…

Parintele Calistrat, despre Postul Mare: „E satul iadul de formalism creștin, de oameni care se infometeaza și cartesc ca e lung postul. E plin!”

10:15, 19.03.2024 - Parintele Calistrat, duhovnicul de la Manastirea Vladiceni din Iași, a vorbit in predica sa din prima zi a Postului Mare despre lucrurile care conteaza cu adevarat atunci cand vrem sa ne apropiem de Dumnezeu. Simpla abținere de la alimente și bautura nu inseamna nimic, daca nu este insoțita de smerenie,…

Mesajul IPS Irineu, cu prilejul inceputului Postului Paștilor: „Postul Mare, o intoarcere a omului la Dumnezeu”

20:15, 15.03.2024 - A inceput Sfantul si Marele Post al Pastilor, cand Biserica ne ofera prilejul de a ne innoi viata duhovniceasca prin post. Hristos Domnul ne arata valoarea spirituala a postului, randuindu-l printre „faptele dreptatii” (Mt. 6,1). El Insusi Si-a inaugurat misiunea printr-un post de patruzeci de zile…

Mesajul Arhiepiscopului Irineu pentru inceputul Postului Sfintelor Paști: Postul Mare, o intoarcere a omului la Dumnezeu

11:31, 15.03.2024 - Mesajul Arhiepiscopului Irineu pentru inceputul Postului Sfintelor Paști: Postul Mare, o intoarcere a omului la Dumnezeu A inceput Sfantul si Marele Post al Pastilor, cand Biserica ne ofera prilejul de a ne innoi viata duhovniceasca prin post. Hristos Domnul ne arata valoarea spirituala a postului,…

„Rugaciunea este cea mai buna posibilitate prin care noi ne putem apropia si vorbi cu Dumnezeu”, activitate catehetica la Husi

22:01, 28.02.2024 - DESPRE SUFLET… Un eveniment de suflet a avut loc ieri, la Husi, la Biserica „Sfantul Dumitru”, mai exact in sala Centrului Pastoral-Social al bisericii. Peste 30 de copii, de la Scoala „Ion Creanga” au participat, impreuna cu profesorul lor Religie, la o activitate sustinuta de preotul Marin Tudorica,…

Hunedoara: Apel disperat pentru salvarea unui lacaș vechi de secole

10:50, 27.02.2024 - Un lacaș de cult din comuna Balșa (Hunedoara) risca sa dispara sub povara anilor și a nepasarii daca in urmatoarele luni nu vor fi facute lucrari minime pentru a-l salva. Biserica de lemn din satul Valișoara, o bijuterie in materie de arhitectura și pictura bisericeasca veche, a fost construita in secolul…


Ce parere ai despre aceasta stire?