Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

MISTER rezolvat. De ce se INTENSIFICĂ mâncărimile atunci când te scarpini. Nimeni nu ţi-a spus asta până acum

Publicat:

Cercetatorii au aflat, in sfarsit, de ce se intampla acest lucru si, implicit, cum am putea sa evitam intrarea in cercul vicios al mancarimilor.

In timp ce ne scarpinam, creierul nostru elibereaza serotonina, hormon care intensifica senzatia de mancarime. O arata cercetarile realizate pe soareci, animale al caror organism functioneaza la fel ca al oamenilor.

Te mananca in talpa? Nu, nu o sa faci drumuri. Vezi ce boli poti avea

Medicul Zhou-Feng Chen, de la , spune ca in cazul unor persoane care sufera de mancarimi cronice apare uneori si senzatia de durere,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

Trucul INCREDIBIL care-ți poate salva viața daca te prinde o furtuna cu fulgere

22:55, 10.02.2024 - Cercetatorii care au analizat astfel de furtuni spun ca este mai bine sa renunțam la umbrela și sa lasam ploaia sa ne ude bine pe cap. In acest fel, ne marim șansele de a scapa teferi daca ne lovește fulgerul.Un studiu realizat la o universitate din Germania a aratat ca apa de ploaie de pe scalp acționeaza…

De ce ne revin in minte melodiile agasante, chiar și atunci cand vrem sa scapam de ele. Metode eficiente de a ieși din aceasta corvoada mintala

12:15, 25.01.2024 - Cu toții am fost in situația in care am auzit o melodie, ni s-a parut enervanta, dar ni se tot repeta in cap, de parca propria noastra minte ne joaca feste. Aceasta experiența poate fi una dintre cele mai frustante și intrigante aspecte ale relației noastre cu muzica. Deși melodiile sacaitoare pot varia…

Cercetatorii chinezi au creat o tulpina mutanta de coronavirus care ataca creierul. „Aceasta nebunie trebuie oprita”, avertizeaza oamenii de știința occidentali

10:10, 17.01.2024 - Continue reading Cercetatorii chinezi au creat o tulpina mutanta de coronavirus care ataca creierul. „Aceasta nebunie trebuie oprita”, avertizeaza oamenii de știința occidentali at Info real.

Science Report: Cand au fost descoperite, de fapt, primele fosile de dinozauri? ● Apariția aripilor insectelor, un mister pe cale de a fi rezolvat ● Zațul de cafea poate fi materialul de construcție al viitorului

14:30, 05.01.2024 - Cand au fost descoperite, de fapt, primele fosile de dinozauri? ● Apariția aripilor insectelor, un mister pe cale de a fi rezolvat ● Zațul de cafea poate fi materialul de construcție al viitorului

Cercetatorii au dezvoltat un embrion uman care ar putea elucida un mare mister - Pierderile de sarcina ar putea deveni istorie

07:55, 02.01.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh au dezvoltat un nou model asemanator unui embrion, derivat din celule adulte, care reproduce caracteristici cheie ale dezvoltarii umane timpurii, inclusiv generarea de celule sanguine.Descris recent in revista Nature, noul model heX-Embrioid ofera o…


Ce parere ai despre aceasta stire?