Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mircea Eliade: "Mi se pare că nu exista decât un singur fel de a-ţi sluji neamul şi ţara: de a lupta, pe orice cale, pentru eternitatea lor"

Publicat:

Nationalismul nu e numai marea iubire pentru mortii si pamantul nostru, ci este mai ales setea de eternitate a Romaniei. Nu iubesti numai tot ce a fost al stramosilor tai si ce este inca al tau – ci vrei ca acest tot sa fie in eternitate, sa ramana peste si dincolo de istorie. Iti iubesti tara si neamul pentru ca stii ca numai asa vei putea ramane si tu, aici in istorie, legat si pastrat de pamant. Eternitatea pe care insul si-o inchipuie, o cucereste sau o cerseste singur – este o cu totul alta problema decat aceasta eternitate colectiva, a neamului intreg. Aici razbate setea omului de concret,…

Citeste articolul mai departe pe stiri.botosani.ro…  

Sursa articol: stiri.botosani.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție de pictura ”Ecouri” a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu in foaierul Muzeului de Istorie din Suceava

13:45, 16.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei va invita, miercuri, 24 aprilie 2024, ora 14, in Foaierul Muzeului de Istorie, la vernisajul expoziției de pictura Ecouri, a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu. Despre expoziție Ioan Bratiloveanu spune: ,, Expoziția reprezinta un dialog intre icoanele bizantine…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia Arta religioasa. Forma. Continut. Sens isi prelungeste perioada de vizitare

17:45, 10.04.2024 - Expozitia "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" organizata de MNIR in cadrul proiectului "Un ev mediu religios. Teme iconografice crestine regasite pe obiecte de cult" cofinantat de AFCN, isi prelungeste perioada de vizitare pana in luna mai 2024. Expozitia, realizata de Muzeul National de Istorie…

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…

8 martie – o lunga istorie in lupta pentru drepturile femeilor din intreaga lume

07:25, 08.03.2024 - Ziua Internaționala a Femeilor, sarbatorita pe 8 martie, este o zi de recunoaștere a realizarilor femeilor in diverse domenii ale societații, indiferent de naționalitate, etnie, limba, cultura, economie sau politica. Originile acestei zile se regasesc in lupta femeilor pentru egalitate, dreptul la vot,…

Astazi in istorie: De la nașterea umanismului la lupta pentru independența, o calatorie prin evenimentele marcante ale zilei de 6 martie

09:05, 06.03.2024 - De la schimbari de paradigme in sfera religioasa și descoperiri geografice care au extins orizonturile umanitații, pana la confruntari eroice și progrese științifice ce au redefinit cunoașterea, ziua de 6 martie a fost martora unor evenimente importante care au traversat spectrul umanitații.

Astazi in istorie: De la cruciade și razboaie civile la cutremure devastatoare și lupta pentru suveranitate

09:05, 04.03.2024 - Pe 4 martie, istoria iși deschide paginile pentru a revela momente pivotale care au modelat contururile lumii de astazi. De la rasturnari de monarhii și declarații de razboi, pana la cutremure devastatoare și mișcari de independența, aceasta data a fost martora unor evenimente care au traversat spectrul…

Domnul Puric: o candidatura de neințeles

08:01, 19.02.2024 - A patruns in spațiul public ipoteza unei candidaturi AUR la Președinția Romaniei care ne amuza. Dar ne și descumpanește. Vedem aici o candidatura de neințeles. Domnul Dan Puric, actor și pantomim reputat, se afla in teste in vederea candidaturii. Testul primordial, credem noi, ar fi o vizita la un psihiatru…

Ora de istorie | Cetatea de pamant de la Vladimirescu. Un primar al Aradului, pasionat de istorie

13:20, 03.02.2024 - Avocat dr. Octavian Lupaș a fost ajutor de primar (1941-1943), și mai apoi primar al Aradului (1943-1944), dar și un mare iubitor de istorie. Acesta s-a nascut la Sambateni, la 11 iulie 1908 și s-a stins din viața la 12 mai 1972, fiind inmormantat in cimitirul Eternitatea din Arad.


Ce parere ai despre aceasta stire?