Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Milioane de români au făcut asta, iar acum BNR spune că este o greşeală GRAVĂ!

Publicat:

Majoritatea imprumuturilor ipotecare si a creditelor pentru companii au fost acordate la dobanzi variabile, ceea ce reprezinta un „factor agravant“ pentru stabilitatea financiara in conditiile reluarii ciclului de crestere a dobanzilor, sustine , viceguvernator al BNR, scrie ZF.ro.   In aceste conditii, apreciaza ca debitorii ar fi mai bine protejati daca ar solicita in mai mare masura contracte de credite cu dobanda fixa, dupa cum a declarat Voinea.   Fata de alte economii europene, in Romania este predominanta dobanda variabila. Acest tip de dobanda a fost bun in…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Finantelor anunta ca ultima editie FIDELIS a marcat trei recorduri – cea mai mare suma investita, cel mai mare numar de investitori-donatori si cea mai mare suma investita de donatori

19:55, 18.04.2024 - ”In cea de-a doua editie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, desfasurata de Ministerul Finantelor in parteneriat cu Morning Glory si Rock FM, au investit 1.626 donatori, un numar record, depasind toate editiile anterioare. Suma investita de acestia a fost de peste 266 milioane lei, cea…

Ghid pentru depistarea unor inregistrari trucate, lansat in Romania

16:35, 02.04.2024 - Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC), o instituție guvernamentala, a lansat duminica un ghid privind identificarea materialelor de tip Deepfake, potrivit unui comunicat. Ghidul ofera informații despre ceea ce inseamna Deepfake, procesul de realizare și cum pot fi identificate. Deepfake-ul…

In sfarșit! 500.000 de romani vor avea rate mai mici din aceasta luna

09:35, 01.04.2024 - Scaderea IRCC este o veste buna pentru cei cu credite ipotecare, dar este important ca debitorii sa fie informați și sa analizeze toate opțiunile disponibile. Indicele de referința pentru creditele consumatorilor (IRCC) a scazut la 5,9% pe an de la 5,97%, conform datelor publicate vineri de Banca Naționala…

Cați bani au caștigat romanii din criptomonede anul trecut

11:20, 16.03.2024 - Investitorii romani au castigat anul trecut 170 de milioane de dolari din criptomonede. Țara noastra se numara printre cele care au obtinut cele mai mici venituri din cripto. Conform unei analize realizate de Chainalysis, Romania se numara printre tarile care au obtinut printre cele mai mici venituri…

Dupa ploaie vine soarele: Romania incepe 2024 cu deficit dublu, dar speranța moare ultima!

18:15, 15.03.2024 - Banca Naționala a Romaniei (BNR) a raportat un deficit de cont curent de 1,35 miliarde euro pentru luna ianuarie 2024, in creștere fața de deficitul de 760 milioane euro inregistrat in aceeași perioada din 2023. Balanța bunurilor a aratat un deficit de 1,9 miliarde euro, insa acesta este cu 229 milioane…

'Morfina datoriei': Romania se ține pe picioare pentru ca se imprumuta masiv / Anunțul BNR

14:25, 15.03.2024 - Datoria externa totala a crescut, in ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, pana la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informeaza vineri Banca Nationala a Romaniei printr-un comunicat. "Contul curent al balantei de plati a inregistrat…

Revolut Bank lanseaza in Romania primul sau produs de economisire cu dobanda – conturile de economii direct in aplicație

14:20, 26.02.2024 - Revolut, super-aplicația financiara globala cu peste 40 de milioane de clienți din intreaga lume, lanseaza depozitele de economii cu dobanda anuala pentru cei peste 3,5 milioane de clienți din Romania. Contul de economii este primul produs de economisire conceput in intregime de Revolut Bank UAB, iar…

Inflația din Romania, mai mare decat in Rusia. Ce se intampla cu dobanda cheie in lume

21:55, 20.02.2024 - Analistul eToro, Bogdan Maioreanu, observa ca speranțele investitorilor privind o scadere rapida a ratelor dobanzilor atat in SUA, cat și in UE se estompeaza rapid. El argumenteaza ca, in ciuda performanței economice pozitive recente, inflația mai mare decat prevazut in ambele regiuni a redus probabilitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?