Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mihai Eminescu și Ștefan cel Mare, personalități ale culturii și istoriei românești

Publicat:

Românii care sau nscut i triesc pe meleagurile Moldovei de dincoace i de dincolo de Prut se mândresc cu dou mari personaliti ale istoriei i culturii româneti tefan cel Mare i Sfânt domnitor al Moldovei (14571504) i genialul poet cel mai mare poet al românilor....

Citeste articolul mai departe pe infoest.ro…  

Sursa articol: infoest.ro


Stiri pe aceeasi tema

S-a deschis Salonul de Carte Bookfest Timișoara. Vino sa te intalnești cu personalitați marcante ale culturii romanești

13:35, 21.03.2024 - Joi, 21 martie, a avut loc deschiderea oficiala a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, la CRAFT. Peste 40 de edituri ii așteapta pe vizitatori la standuri cu lansari de carte, reduceri considerabile și intalniri cu autori.

La Muzeul de Istorie Nationala a Romaniei: Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodopera a artei medievale, cu o poveste extraordinara

19:30, 14.03.2024 - Stindardul liturgic al lui Stefan cel Mare, capodopera a artei medievale si cea mai pretioasa relicva istorica romaneasca din vremea domnitorului Moldovei, poate fi admirat in cadrul expozitiei "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" pana duminica, 31 martie 2024, in cadrul Muzeului National de Istorie…

Frumușica, hangița nurlie care a dat numele unei comune. I-a rezistat lui Ștefan cel Mare și servea un vin cu efect afrodisiac

22:05, 10.03.2024 - O comuna din județul Botoșani și-a primit numele dupa o hangița frumoasa foc, indragita de voievodul Ștefan cel Mare. Legenda spune ca domnul Moldovei venea in zona pentru calitatea vinurilor, mai ales pentru un soi anume, cu efect afrodisiac.

Schimbari privind plajele romanești. Decizii luate de Guvern in aceasta saptamana

15:06, 19.02.2024 - Si anul acesta debutul sezonului estival pe litoral va fi unul cu probleme. Au fost realizate zeci de hectare de plaje noi, care insa nu au fost atribuite nimanui. Licitatiile vor incepe cel mai devreme in luna aprilie, insa prea tarziu pentru a fi amenajate la timp, spun operatorii economici. Ministrul…

Paradoxuri ale istoriei. Cum au contribuit hoardele mongole la crearea primelor state romanești

11:30, 10.02.2024 - Teritoriile Romaniei de astazi au fost stapanite secole la rand de triburi razboinice ale calareților de stepa. Erau neamuri razboinice care au facut legea in Asia și Europa, care s-au dovedit decisive in formarea primelor state romanești

Expozitia 'Brancusi:surse romanesti si perspective universale" s-a incheiat, la MNArT, cu lansarea Monedei Omagiale 'Constantin Brancusi'

15:15, 28.01.2024 - Expozitia "Brancusi: surse romanesti si perspective universale", deschisa in 30 septembrie, la Muzeul National de Arta din Timisoara (MNArT), in cadrul Programului National Capitala Europeana a Culturii TM2023, s-a incheiat oficial, duminica, odata cu lansarea Monedei Omagiale de argint "Constantin…

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Romane, despre Ziua Culturii Naționale: ”Eminescu, națiunea și cultura ne-au construit destinul nostru de ființa colectiva”

09:45, 28.01.2024 - ”Ziua Culturii Naționale li se pare unora (ca și Academia) de prisos, un fel de reminiscența sentimentala a unui trecut fara rost, menit, pentru anumiți contemporani grabiți, sa fie scos din memoria colectiva. Un motiv al unei asemenea atitudini este legarea sarbatorii acesteia de momentul nașterii…

Batalia mai putin stiuta din istoria Moldovei. Cum au pierdut ungurii regelui Sigismund lupta de la Hindau

10:35, 20.01.2024 - Batalia de la Hindau, actuala comuna Ghindaoani, din județul Neamt, a avut loc in luna februarie a anului 1395. In ea s-au infruntat oastea lui Stefan I Musat si cea a regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg.


Ce parere ai despre aceasta stire?