Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Microbi care trăiesc pe Terra la adâncimi mari ar putea supravieţui pe Enceladus, un satelit al lui Saturn - studiu

Publicat:

Un anumit tip de microb, care traieste pe Terra pe fundul oceanelor la adancimi mari, ar putea fi capabil sa supravietuiasca in conditii asemanatoare care ar exista pe Enceladus, unul dintre satelitii naturali ai planetei Saturn, potrivit unui studiu publicat joi, informeaza Xinhua.

In 2005, sonda Cassini construita de NASA a detectat gheizere care erupeau la suprafata lui Enceladus, un satelit acoperit de gheata ce orbiteaza in jurul planetei Saturn. De atunci, cercetatorii au continuat sa studieze satelitul, incercand sa isi dea seama daca acest corp ceresc are potentialul de a…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Mega-racheta Starship, lansata cu succes la a treia incercare, insa inregistreaza un eșec la revenirea pe Terra

17:15, 14.03.2024 - SpaceX a facut joi a treia incercare cu cel mai mare vehicul spațial construit vreodata, Starship, dupa ce lansarile de anul trecut s-au incheiat cu explozii ale celor doua componente mari, relateaza Hotnews.ro.Al treilea test a fost unul reușit, in comparație cu primele doua lansari, cand separarea…

„Apocalipsa internetului” va avea loc in 2025. Ce anunța NASA despre rețelele energetice ale planetei Pamant

11:41, 13.03.2024 - Specialiștii de la NASA avertizeaza omenirea și totodata se pregatesc pentru „apocalipsa internetului”, care va avea loc (pana) in anul 2025, pe fondul unei furtuni solare uriașe care ar putea sa loveasca Terra. Rețelele energetice ale Pamantului risca sa fie topite in astfel de circumstanțe. Cum se…

Sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Care este secretul centenarilor, potrivit ultimului studiu

18:35, 10.02.2024 - Un studiu recent, la care au participat zeci de mii de oameni, a descoperit ca sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Cercetatorii au dezvaluit care ar putea fi secretul centenarilor. Un studiu elaborat Poate pare greu de crezut, dar centenarii reprezinta…

STUDIU: Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii

07:45, 09.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii” din franciza cinematografica „Star Wars”, dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid care este propice pentru aparitia…

Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii STUDIU

13:06, 08.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii" din franciza cinematografica „Star Wars", dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid.

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…


Ce parere ai despre aceasta stire?