Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Meteoriţii lovesc Terra. Cât de expusă este ţara noastră

Publicat:

Oamenii de stiinta credeau pana de curand ca meteoritii lovesc Pamantul intamplator, dar un nou studiu, citat de dailymail.co.uk, sugereaza ca impacturile survin la anumite momente din an si in anumite regiuni de pe glob.

Cercetarea, realizata de savantii spanioli, a descoperit ca frecventa caderilor de meteoriti pe Terra este mai mare cand planeta, in drumul sau pe orbita, trece prin zone cu nori de particule ce plutesc in spatiu, cum ar fi cele produse in urma dezintegrarii unor comete.

Cele mai multe cazuri de meteoriti cazuti pe Terra, studiate de spanioli, au avut loc in…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Schimbari majore pentru 4 zodii, in ultima zi a lunii februarie. Planetele care le influențeaza destinele

19:00, 28.02.2024 - Balanța (23 septembrie - 22 octombrie): echilibru și succes in relațiiBalanțele se bucura de influența favorabila a planetei Venus, care aduce armonie și echilibru in relații. In ultima zi a lunii februarie, acești nativi pot experimenta o mai mare ințelegere in cuplu sau pot dezvolta noi conexiuni…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…


Ce parere ai despre aceasta stire?