Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mananci frecvent unt? Iata ce trebuie sa stii despre acest aliment

Publicat:

Untul nu este compus in totalitate din grasimi. Un unt de calitate are 80% grasimi, 15% apa si 5% proteine. Amestecul unic de grasimi pe care il contine untul ii permite acestuia sa ramana in stare solida la temperatura camerei si sa se topeasca la aproximativ 37C.
Pentru ca are o textura cremoasa si un gust bogat, untul este indispensabil in multe retete de la cele de sosuri pana la deserturi. 1. Cum gatesti cu unt? Cand este incalzit, untul dezvolta o aroma placuta asemanatoare cu a nucilor coapte pentru ca proteinele si zaharurile din lapte se caramelizeaza. Foloseste untul pentru…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Retete cu carne de rata

12:05, 11.04.2024 - Rațele sunt populare in multe culturi pentru carnea lor, dar și pentru oua și chiar pentru pene. Carnea de rața are o textura și un gust apreciate de mulți gurmanzi. Descopera unele dintre cele mai apreciate rețete cu carne de rața.Despre carnea de rațaCarnea de rața, deși este adesea asociata cu un…

Ce sa pui la piure in loc de lapte. Cele 6 alternative care te vor surprinde

23:01, 05.04.2024 - Cel mai bun piure se obține cu mici secrete. In primul rand, opteaza pentru cartofi cu o textura bogata in amidon. Un alt truc consta in fierberea cartofilor in apa sarata. Pune-i taiați intr-o oala mare cu apa sarata și fierbe-i pana cand devin moi. Este important sa nu fierbi excesiv cartofii, deoarece…

Alergiile sau raceala iți dau batai de cap? Iata cum poți sa scapi de nasul infundat in doar 15 minute: 4 reguli de aur

11:25, 03.04.2024 - Oricine a avut vreodata nasul infundat știe cat neplacuta este senzația și cat de mare este dorința de a scapa de acel sentiment cat mai curand posibil.Iata cateva sfaturi pentru a scapa rapid de nasul infundat:Maseaza sinusurile nazaleFa mișcari circulare in zona aripilor nasului/ narilor timp de 1-2…

Retete de creme pentru prajituri

10:05, 27.03.2024 - Crema dulce, crema ușor sarata sau crema aromata, fiecare dintre acestea sunt ingredientul vedeta al oricarei rețete de prajituri. Mai jos iți spunem ce rețete de creme pentru prajituri poți face acasa.Prajiturile cu crema la interior sunt printre cele mai consumate deserturi. Nu sunt deloc greu de…

(P) Calatorie fara probleme: cum sa-ți pastrezi acumulatorul auto la nivel optim

11:45, 20.02.2024 - (P) Calatorie fara probleme: cum sa-ți pastrezi acumulatorul auto la nivel optim Cand pornim intr-o calatorie, ultimul lucru pe care il dorim este sa ramanem in pana in mijlocul drumului. Un acumulator auto sanatos este cheia pentru o calatorie fara probleme. In acest ghid, vom explora pașii esențiali…

Ce contine fiecare tip de paine din Lidl, de fapt. O cumperi mereu proaspata, dar nu stii ce mananci

15:20, 07.02.2024 - Cand vine vorba de ceea ce mancam, este important sa știm ce conțin acele produse, fie chiar și alimentele de baza, precum este și painea. Toți o cumparam, dar ți-ai pus intrebarea ce contine fiecare tip de paine din Lidl, de fapt? O cumperi mereu proaspata, dar nu stii ce mananci, așa ca, citește mai…

Singurul aliment care nu expira niciodata și iși pastreaza proprietațile nutritive 

07:45, 05.02.2024 - Mierea nu este un produs perisabil. Daca este pastrata intr-un recipient ermetic se poate consuma in siguranța timp de zeci de ani sau chiar mai mult. Totuși, acest lucru nu inseamna ca va arata la fel. In timp, mierea va deveni mai inchisa la culoare și se va cristaliza. Unul dintre cei mai apreciați…

Care este cel mai bun ulei pentru prajit. Greșeala care poate compromite total preparatul

13:25, 30.01.2024 - Punctul de ardere sau de fum, adica acea temperatura la care uleiul incins incepe sa produca fum și sa genereze radicali liberi in alimente, este cel mai important aspect care trebuie luat in considerare.Este recomandat sa alegi un ulei pentru prajit al carui punct de ardere este ridicat. Cu toate ca…


Ce parere ai despre aceasta stire?