Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lucruri neştiute despre gărgăriţe. Rămâi uimit de ce pot să facă micile insecte

Publicat:

Gargaritele pot sa atinga viteze incredibile, zboara chiar si cu 60 de km/h. Performantele lor nu se opresc insa aici. Micile insecte pot calatori la altitudini foarte mari, de peste 1.000 de metri.

Si la capitolul rezistenta fizica gargaritele stau foarte bine. Ele pot zbura neintrerupt timp de 2 ore, potrivit descopera.ro.

Studiul a fost realizat de , institut cu sediul in Harpenden, Hertfordshire. Cercetatorii au analizat date stranse timp de 10 ani despre doua specii de buburuze – cea cu sapte pete si arlechinul.

Insectele au fost urmarite cu ajutorul…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…

29 februarie 2024, an bisect: Lucruri neștiute despre aceasta zi. De ce a fost nevoie de ea și de ce este importanta

05:36, 29.02.2024 - 29 februarie 2024, an bisect: Lucruri neștiute despre aceasta zi. De ce a fost nevoie de ea și de ce este importanta 29 februarie 2024, an bisect: De ce este importanta aceasta zi și de ce a fost nevoie de ea. Ziua de 29 februarie apare in calendarul gregorian o data la patru ani, cu excepția anilor…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

10:41, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

Arma cu laser britanica DragonFire doboara drone in mișcare cu viteza luminii

12:21, 21.01.2024 - Prima arma cu laser a Marii Britanii, denumita DragonFire, a fost testata cu succes reusind sa doboare cu viteza luminii drone in miscare, a anuntat ministrul britanic al apararii, Grant Shapps, relateaza AFP."Cercetatorii militari britanici au doborat pentru prima data drone folosind laserul, pentru…

Imbatranirea prematura a organelor, detectata in sange

23:45, 11.01.2024 - Cercetatorii americani au demonstrat ca fiecare organ din corpul nostru elibereaza in sange un ansamblu de proteine. Aceste proteine evidențiaza varsta biologica a organelor respective. Studiul cercetatorilor de la Universitatea Stanford din SUA a fost publicat in revista Nature, transmite Sciences…

Un nou studiu dezvaluie beneficiile uimitoare ale servirii micului dejun la o ora cat mai matinala

08:20, 06.01.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca mancatul devreme, atat dimineața, cat și seara, este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, scrie Mediafax.Studiul, publicat in revista Nature Communications, a analizat datele a peste 103.000 de persoane din Franța. Cercetatorii au constatat…


Ce parere ai despre aceasta stire?