Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La vizionarea unui film, respirația spectatorilor se schimbă în funcție de secvențele de pe ecran (studiu)

Publicat:

La vizionarea unui film, tipul secvențelor influențeaza compoziția aerului expirat, iar intr-o sala de cinematograf aceste modificari sunt sincronizate, scrie marți passionsante.be. Circa 10.000 de spectatori au participat la acest experiment coordonat de o echipa germana de la . Intr-o sala de cinematograf a fost proiectata o serie de scene de film, alternand secvențe comice, dramatice, de suspans, neutre etc. In sala au fost instalați captatori care au masurat compoziția aerului ambiant - concentrațiile de bioxid de carbon și a circa o suta de compuși organici volatili.…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: IMM-urile realizeaza 61% din profitul net din economie si platesc salariile a circa 64% din angajati

07:40, 22.04.2024 - Microintreprinderile, companiile mici si mijlocii, in numar de 889.000 de firme, realizeaza 45% din cifra de afaceri din economie, in timp ce restul reprezinta contributia a 2.200 de firme mari, potrivit datelor Registrului Comertului. Cu toate acestea, in 2022, microintreprinderile, companiile mici…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Captura de ecran la poza ta de profil pe WhatsApp? Povestea se termina!

07:35, 14.03.2024 - WhatsApp Messenger introduce o noua funcție care ingreuneaza realizarea capturilor de ecran ale fotografiilor de profil ale utilizatorilor, sporind confidențialitatea pe platforma. WhatsApp limiteaza posibilitatea de a face capturi de ecran cu fotografia ta de profil. Compania Meta , care deține WhatsApp,…

Un studiu revelator dezvaluie modul prin care temperatura aerului din centrul orașelor poate fi redusa cu pana la 5 grade

03:50, 27.02.2024 - Temperaturile din intreaga lume sunt in creștere, iar anul 2023 a fost confirmat recent ca fiind cel mai cald de la inceputul inregistrarilor. Un nou studiu a constatat ca aducerea naturii in orașe ar putea contribui la scaderea temperaturilor in timpul valurilor de caldura, scrie newatlas.com. Daca…

Aproape 80% dintre romani spun ca banii reprezinta principalul motiv de cearta in cuplu / Un roman din 5 considera zestrea ca fiind relevanta in relația de cuplu (studiu)

12:11, 14.02.2024 - Circa 78% dintre romanii participanți la un studiu au marturisit ca disensiunile legate de bani și situația financiara reprezinta unul dintre cele mai frecvente motive de cearta in cuplu. Pentru 65% dintre respondenți, planificarea banilor pentru situații neprevazute este cea mai presanta dorința.

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…

Google Maps pe Android primește o funcție utila de la varianta de iOS a aplicației

14:05, 07.02.2024 - Google Maps pe Android va deveni mai bun grație variantei de iOS a aplicației, deoarece va primi una dintre funcțiile care erau pana acum exclusive pe aceasta. Este vorba de un update care arata vremea și indexul calitații aerului fix in zona pe care o cauți pe Google Maps . Observat inițial in octombrie…

Waze se schimba din temelii: Cea mai folosita funcție ar putea fi interzisa

10:35, 27.01.2024 - Institutul belgian pentru siguranța rutiera, Vias, propune interzicerea notificarilor referitoare la radare oferite de aplicații precum Waze, Flitsmeister și Coyote.Conform unui studiu, șoferii care utilizeaza sisteme de avertizare a radarelor primesc cu aproape 50% mai multe amenzi pe kilometru…


Ce parere ai despre aceasta stire?