Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Jeleu cu nanoparticule de aur și ingrediente naturale, creat de o echipă de cercetători clujeni

Publicat:

O rețeta de jeleu din ingrediente naturale, cu conținut redus de zahar și cu nanoparticule de aur folosite cu rol de conservant pentru a prelungi valabilitatea produsului, a fost elaborata de o echipa de cercetatori de la Universitatea de Științe Agricole și (USAMV) din Cluj-Napoca, informeaza Agerpres.

 

Foto: Agerpres

Rețeta a fost creata de un student la Facultatea de Știința și Tehnologia Produselor Alimentare, , care iși pregatește lucrarea de diploma.

El a folosit pentru acest produs un gelifiant natural, pectina, iar ca și arome a…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de capșun, la vanzare in serele USAMV Cluj-Napoca

10:01, 10.04.2024 - Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunța punerea in vanzare, din 15 aprilie 2024, de specii floricole și arbuști la ghiveci, precum și stoloni de capșun, toate produse de specialiștii de la Facultatea de Horticultura și Afaceri in Dezvoltare Rurala, la serele…

India va produce beton din zahar

03:25, 28.03.2024 - In India, oamenii de știința au prezentat un beton de zahar inovator. Publicația noteaza ca la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știința de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw. Se remarca faptul ca…

La 61 ani, o zalauanca este luptatoare impotriva braconierilor și studenta de 10 la Piscicultura

10:00, 21.03.2024 - Azi implinește 61 de ani, este studenta in ultimul an la Piscicultura, in toți anii de facultate a obținut bursa și de ani și ani lupta, la propriu, impotriva braconierilor. Am sunat-o pe salajeanca Veronica Ispas pentru felicitarile de rigoare. Energica, plina de viața, bucuroasa, mi-a spus ca iși…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat

06:05, 01.03.2024 - Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat Saptamanal, oamenii inghit aproximativ 5 grame de plastic. Acest gramaj este echivalentul unui card bancar, potrivit profesorului doctor Dan Vodnar.Concluziile…

Probleme pentru rectorul reales de la USAMV Cluj. Alegerile sunt contestate

15:50, 22.02.2024 - Alegerile de la Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, in care Cornel Catoi a fost reales in funcția de rector, sunt vizate de o contestație adresata Ministerului Educației.

Doliu in lumea academica din Romania: unul dintre cei mai reputați profesori universitari a murit

13:50, 28.01.2024 - Mediul intelectual și universitar din Iași regreta moartea profesorului Nicolae Buzgar, cadru didactic al Facultații de Geografie a Universitații „Alexandru Ioan Cuza. Aceasta s-a stins sambata, 27 ianuarie 2024, la varsta de 65 de ani.Profesorul Nicolae Buzgar a fost un remarcabil cadru didactic si…

”Cel mai priceput fermier in domeniul pașunatului!”, concurs național cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

10:40, 26.01.2024 - Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunța lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pașunatul in creșterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology…


Ce parere ai despre aceasta stire?