Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Independență și monarhie. Coroana de Oțel, povestea unui simbol

Publicat:

Coroana de Oțel, cea pe care o (re)vedem pe stema actuala a Romaniei, este inainte de toate simbolul Independeței națiunii noastre. Povestea ei incepe odata cu prima domnie a I, cel care a scos Romania de sub jugul strainilor. A fost pusa pe stema țarii, data jos de comuniști, și a revenit de curand in ochii romanilor ca un simbol al patriotismului, dar și al monarhiei romanești. Ca obiect, bijuterie, coroana se afla in posesia Muzeului Național de Istorie a Romaniei, fiind clasata in Patrimoniul Cultural Național.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, in expozitia In jurul Atacului de la Smardan

14:50, 16.04.2024 - Una dintre cele mai pretioase marturii din timpul Razboiului de Independenta este aceasta fotografie a lui Nicolae Grigorescu, realizata intr un atelier fotografic din Turnu Magurele spre finalul perioadei petrecute pe front ca "reporter cu penel". S a pastrat intr un album care a apartinut doctorului…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Greva japoneza in muzeele prahovene!

00:35, 04.04.2024 - N. Dumitrescu Așa cum s-a anunțat in mod oficial, astazi, 4 aprilie a.c., in muzeele din Prahova va fi greva japoneza, angajații acestora alaturandu-se protestelor declanșate la nivel național. ”Avand in vedere faptul ca unii dintre angajatii Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova fac parte…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Vernisajul expoziției foto-documentare „Copilaria in Gulag”

11:11, 05.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, instituție subordonata Consiliului Județean Salaj, va invita la vernisajul expoziției foto-documentare „Copilaria in Gulag”. Evenimentul va avea loc joi, 7 martie 2024, incepand cu ora 12,00, la Casa Memoriala „Iuliu Maniu” din Badacin.Expoziția „Copilaria in…

Expoziție inedita la Zalau pentru conștientizarea bolilor rare

15:21, 21.02.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, in colaborare cu Asociația Prader Willi din Romania și Centrul NoRo din Zalau, organizeaza in data de 27 februarie expoziția „Impartașește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024”. Evenimentul are loc, incepand cu ora 10, in sala „Clio HighTech” a muzeului și este…

Expozitia ‘Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere’, la Muzeul National al Bucovinei din Suceava

16:30, 05.02.2024 - Muzeul National al Bucovinei din Suceava va vernisa marti, 6 februarie, expozitia ‘Nicolae Iorga- 150 de ani de la nastere’, a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, care este partener al evenimentului. Gratie acestei colaborari, personalitatea marelui istoric…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?