Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

"Idei în Agora. Știință și etnicitate", dezbatere publică și dublă lansare de carte

Publicat:

Casa Filipescu-Cesianu gazduiește, vineri, 27 iulie, incepand cu ora 18.00, un eveniment de excepție dedicat incheierii expoziției „Știința și etnicitate. Cercetarea antropologica in Romania anilor ‘30” (prezentata la Muzeul Dr. Nicolae Minovici intre 24 martie și 29 iulie 2018). Muzeul Municipiului București, in componența caruia se regasesc cele doua unitați muzeale, ii invita pe cei interesați sa participe la o dezbatere publica ce se va desfașura sub genericul Idei in Agora - Știința și etnicitate.Teorie, ideologie, politica, urmata de o dubla lansare de carte a autorilor Marius Turda – „Știința…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

“Votul este singura noastra arma”: Liceenii au vorbit despre importanța alegerilor din super anul electoral 2024, la concursul “Puterea Cuvintelor”, de la Universitatea Ovidius din Constanța/ Concursul, organizat de Facultatea de Istorie și Științe Politi

08:10, 27.03.2024 - “Votul este singura noastra arma”, este concluzia discursului caștigator al concursului de discursuri pentru liceeni “Puterea Cuvintelor”. 15 elevi au participat, luni, la concursul organizat de Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universitații “Ovidius” din Constanța, unde au discutat…

Victor Tomulescu, medic primar chirurgie generala: Testele pentru biomarkeri ajuta la identificarea celor mai eficiente opțiuni de tratament in cancerul colorectal. Inovații și perspective in chirurgia cancerului colorectal in Romania

12:20, 25.03.2024 - Cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer la nivel mondialIn Romania, cancerul de colon ocupa locul 2 ca mortalitate prin cancerSe  estimeaza ca in perioada 2020-2040 incidența cancerului colorectal, atat la barbați, cat și la femei va crește cu peste 10%In mijlocul luptei impotriva…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea volumului Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare Comandor Alexandru Popisteanu (1940-1945 )

14:45, 23.03.2024 - Lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru Popisteanu 1940 1945 ", autor Dan Antoniu, la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR va gazdui lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…

Numar record de vizitatori ai expoziției „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”

18:16, 11.03.2024 - In perioada 19 februarie – 10 martie 2024, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca a gazduit expoziția „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”. Expoziția a luat ”naștere” prin colaborarea intre Inspectoratul de Jandarmi Județean…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…

UPDATE Controversata Academie a Oamenilor de Știința din Romania, finanțata de stat, lanseaza la Constanța, in parteneriat cu Asociația Romana de Prietenie cu China, una dintre carțile lui Adrian Nastase

13:55, 11.01.2024 - Controversata Academie a Oamenilor de Știința din Romania, finanțata de stat, lanseaza la Constanța, in parteneriat cu Asociația Romana de Prietenie cu China, una dintre carțile lui Adrian Nastase, conform unei postari pe Facebook a președintelui Universitații Andrei Șaguna. “Avem deosebita placere…


Ce parere ai despre aceasta stire?