Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hunedoara: Accesul turiştilor este oprit la cetatea Sarmizegetusa Regia până pe 19 februarie

Publicat:

Accesul turistilor spre cetatea dacica , din , a fost oprit, de luni, pentru o perioada de 30 de zile, timp in care din perimetrul sitului arheologic vor fi taiati si scosi peste o suta de arbori batrani, care s-ar putea prabusi peste zidurile monumentului UNESCO sau ar pune in pericol vizitatorii.

Un grup de lucru, format din specialisti in istorie si arhitectura, a stabilit conditiile de exploatare, activitatea de taiere a copacilor urmand sa inceapa de joi, 25 ianuarie, dupa ce firma care se ocupa de aceasta operatiune va incheia toate pregatirile…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kilograme de aur dacic furat din Munții Oraștiei sunt de negasit. Cand a inceput goana dupa comori VIDEO

23:06, 23.04.2024 - Doar o mica parte din tezaurele antice de aur și argint furate in anii '90 și 2000, din ținutul cetaților dacice din Hunedoara, au fost recuperate de statul roman. Goana ilegala dupa comori a inceput intr-o epoca in care autoritațile romane nu pareau pregatite sa ii faca fața.

Farmecul cetaților dacice din Munții Oraștiei. Minunile antice din Romania, impodobite de primavara VIDEO

23:05, 20.04.2024 - Patru cetați dacice din Hunedoara iși intampina, in aceste zile, oaspeții, intr-o atmosfera relaxanta de primavara. Cele mai vizitate așezari dacice din Romania se afla in Munții Oraștiei

Veneția devine primul oraș din lume care interzice accesul turiștilor fara programare in zilele aglomerate

16:50, 05.04.2024 - Incepand cu luna aprilie, turiștii care intenționeaza sa viziteze Veneția in zilele aglomerate vor fi obligați sa se inregistreze online, conform New York Times, pentru a se evita supraaglomerarea.

Noua ”lege a plajelor”, pe care trebuie sa o cunoasca romanii care vor sa viziteze Grecia

11:35, 20.03.2024 - Recent, a fost adoptata o noua lege privind plajele care aduce unele schimbari importante in ceea ce privește accesul, facilitațile disponibile și taxele impuse turiștilor. Aceasta lege a plajelor, implementata recent in Grecia, vine ca urmare a necesitații de a gestiona mai eficient aglomerarea și…

CETATEA DEVA – PERIPLU ARHEOLOGIC

13:31, 14.03.2024 - Invitat: Ionuț CODREA, arheolog Producție realizata de Hd Mediapress Studio S.R.L. pentru Televiziunea Info Hd Deva The post CETATEA DEVA – PERIPLU ARHEOLOGIC appeared first on Stiri din judetul Hunedoara .

Blestemul marii cetați din umbra Sarmizegetusei Regia. Sute de copaci, prabușiți peste Fețele Albe VIDEO

07:06, 07.03.2024 - Cetatea dacica Fețele Albe din Hunedoara se infațișeaza oaspeților sai cu o priveliște dezolanta. Ruinele sale au fost acoperite de numeroși arbori rupți de furtuni, iar o intreaga padure s-a prabușit in jurul așezarii.

Locul infiorator de sub o mare cetate medievala. Aici, condamnații la moarte erau aruncați de pe stanci VIDEO

04:05, 22.02.2024 - O legenda stranie despre Cetatea medievala Deva din Hunedoara spune ca, in trecut, de pe stancile care se inalța la poalele fortareței erau aruncați condamnații la moarte. Locul care ar fi pastrat amintirea osandiților se numește „La sfinți”.

Paduri seculare neatinse din munții Hunedoarei. Unde se afla cei mai vechi codri din Romania VIDEO

05:20, 02.02.2024 - Munții Poiana Rusca, Retezat și Șureanu adapostesc paduri salbatice, pe care oamenii le-au lasat neatinse de peste un secol. Chiar și in jurul capitalei dace Sarmizegetusa Regia din Hunedoara pot fi vazuți copaci batrani cat veacul.


Ce parere ai despre aceasta stire?