Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Harbuzul: Top 10 motive să-l consumi zilnic

Publicat:

CHIȘINAU, 26 aug — Sputnik. Nutriționiștii recomanda consumul zilnic al harbuzului datorita calitaților excepționale pe care le are. Consumul de pepene rosu poate ajuta la îndepartarea riscului obezitatii, diabetului si bolilor de inima. De asemenea, promoveaza sanatatea pielii si a parului si creste nivelul de energie în corp, informeaza ziaruldeiasi.ro.

Potrivit specialiștilor, un pahar cu suc de harbuz contine 43 de calorii, 0 g grasimi, 2 g de sodiu, 11 g de carbohidrati si un gram de fibre. Pe lânga acestea are 17% vitamina A, 21% vitamina C, 2% fier,…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Lasa-te de fumat cu acest preparat din 6 ingrediente!

09:50, 22.03.2024 - Fumatul – un viciu raspandit, o dependența greu de invins. Dar ce ai zice daca am spune ca exista un desert care te poate ajuta sa renunți la fumat? Da, ai citit bine! Acest preparat simplu și delicios te poate ajuta sa invingi dependența de nicotina, folosind doar 6 ingrediente pe care le gasești deja…

Ajuta sau nu laptele la un somn mai bun? Provoaca inflamații? Conține antibiotice? Ce spun nutriționiștii

11:21, 06.03.2024 - Exista multe motive pentru care unele persoane cauta alternative la laptele de vaca, inclusiv intoleranța la lactoza. Uneori sunt puse la indoiala chiar beneficiile laptelui de vaca. Yahoo Life a solicitat unor dieteticieni sa se pronunțe asupra celor neințelegerilor privind lactatele.

Alimentele pe care ar trebui sa le mananci primavara in fiecare saptamana. Sunt sanatate curata

15:30, 03.03.2024 -  1. SpanaculSpanacul este unul dintre primele legume care apar in primavara și este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, mangan și fier. Este, de asemenea, bogat in antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației și la protejarea sanatații ochilor. Spanacul poate fi adaugat in salate,…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…

Fructul care te ajuta sa slabești și sa iți crești imunitatea iarna. Are un conținut ridicat de fibre

11:10, 30.01.2024 - Nutriționiștii susțin ca acest fruct cultivat in iarna ar putea intari apararea organismului. Mai mult, acesta ajuta la scaderea in greutate și menținerea unei diete sanatoase, fara a cheltui o mulțime de bani.Intrat in sezonul de varf la sfarșitul toamnei și la inceputul iernii, acest fruct asiatic…

Fructul ignorat de romani, care aduce beneficii uriașe pentru sanatate. Este foarte bun și pentru digestie

08:45, 18.01.2024 - Deja știm cu toții ca indiferent de cat timp petrecem la sala de sport, sau cat de grijulii suntem sa urmam indicațiile medicilor, daca nu avem grija la ce ne punem in farfurie, aceste eforturi nu ne vor ajuta prea mult! Pomelo este un fruct extrem de benefic, insa nu mulți romani știu și cat de util…

Alimentul plin de vitamine, care te ajuta sa ai o sanatate de fier - Previne anxietatea și depresia

11:20, 01.01.2024 - 1. Acizi Grași Omega-3 pentru sanatatea inimiiSardinele sunt recunoscute pentru conținutul lor ridicat de acizi grași Omega-3, depașind chiar și suplimentele cu ulei de pește. Acești acizi grași contribuie la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, avand un impact pozitiv asupra sanatații…


Ce parere ai despre aceasta stire?