Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gazul românesc, mai scump decât cel de import. Date oficiale

Publicat:

In iunie, pretul gazelor romanesti a fost acelasi cu cel din mai, respectiv 101,24 de lei pe MWh, acesta fiind cel mai mare nivel mediu lunar inregistrat vreodata pe bursa. Aceasta desi, de regula, in luna iunie pretul gazelor este redus, intrucat si consumul este mic. Spre comparatie, in iunie 2018, pretul gazelor de productie interna a fost de 75,13 lei pe MWh, iar, in iulie 2017, de 63,74 lei pe MWh.

La bursa de gaze de la Viena, indicele CEGH pentru luna iunie 2019 a scazut la echivalentul a 76,51 lei pe MWh, de la 81,56 de lei pe MWh in luna mai. OUG 114/2018,…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

MoldovaGaz anunța de cind va relua achizițiile de la Gazprom

21:35, 08.04.2024 - Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, a publicat scrisoarea companiei adresata Agenției Naționale de Reglementare in Energie in care sint descrise posibile scenarii de desfașurare a evenimentelor pe piața gazelor din Republica Moldova, incepind cu 1 mai 2024, cind expira contractul cu Energocom. Potrivit scrisorii,…

Scandal pe prețul gazelor. Expert: Energocom a cumparat cu 7,24 lei, iar cetațenii au dat 18,07 lei. Afacere neo-moldoveneasca. Reacția ANRE

15:00, 29.03.2024 - O noua analiza a expertului Veaceslav Ionița pe tema gazelor naturale a scandalizat, din nou, societatea. „Gazul in Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de „succes”, dar ce s-a intamplat in 2023 va intra cu certitudine in manualele de economie”, afirma Ionița. Expertul se intreaba…

Dupa o amenda record de la ANRE vine și o licența de furnizare a gazelor / Augustin Oancea, unul dintre cei mai mari jucatori pe piața energiei, iși extinde afacerile

11:00, 14.03.2024 - Autoritatea Naționala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri acordarea licenței de furnizare a gazelor uneia dintre firmele deținute de omul de afaceri Augustin Oancea. Acesta este unul dintre cei mai mari și influenți jucatori de pe piața energiei electrice și gazelor din Romania,…

Radu Opaina: Lupii sunt paznici la oi acum. Corupția și minciuna lor duc la neincrederea noastra!

18:10, 06.03.2024 - In podcastul „Dialogurile Puterii”, Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din Romania, a adus in discuție o problema ce ne afecteaza pe noi toți: corupția și nepasarea autoritaților fața de nevoile cetațenilor. Radu Opaina a explicat cum sistemul actual faciliteaza practici…

Romanii, obligați sa plateasca o alta taxa pentru curentul electric. Planul ascuns si pericolul din noile contoare

10:00, 03.03.2024 - Asociația Prosumatorilor și a Comunitaților de Energie din Romania acuza Guvernul și Autoritatea Naționala de Reglementare in Energie (ANRE) ca, in ciuda negarilor lor publice, se pregatește deja impunerea unei „taxe pe soare”. Totul a pornit de la conditia pentru a deveni prosumator: sa te racordezi…

Avize pentru inființarea parcul fotovoltaic de la Ișalnița

05:40, 22.02.2024 - Complexul Energetic Oltenia face demersuri pentru realizarea parcului fotovoltaic de la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. In acest sens au fost alocate fonduri pentru angajarea unei companii de specialitate care sa asigure serviciile de proiectare pentru racordarea viitoarei centralei electrice…

ANRE: Taxa pe soare este o problema inexistenta

11:45, 21.02.2024 - Taxa pe soare este o problema inexistenta, transmite Autoritatea Naționala pentru Reglementare in Energie (ANRE), care susține ca nu are in vedere niciun plan de elaborare a unui cadru de reglementare prin care sa se introduca o așa numita „taxa pe soare”. Mesajul ANRE vine in contextul in care Asociatia…

​ANRE vrea sa aiba un nou call-center / Experiement HotNews.ro: Operatorii care raspund acum la telefonul ANRE nu cunosc informații elementare

12:40, 08.02.2024 - Autoritatea Naționala de Reglementare in Energie vrea sa contracteze noi servicii de call-center pentru informarea consumatorilor de electricitate și gaze naturale. Vor fi doua linii telefonice, unde vor raspunde șase operatori. In acest moment, din cele doua numere puse la dispoziția consumatorilor,…


Ce parere ai despre aceasta stire?