Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(FOTO) Primarii unionişti au vizitat expoziţia Ştefan cel Mare, din istorie în veşnicie

Publicat:

Ei au trecut pragul Muzeului de Istorie a Moldovei unde este organizata expozitia "Stefan cel Mare, din istorie in vesnicie". 106 primari, viceprimari si consilieri au prezenti pentru a adopta o declaratie pro unire. , circa 100 de localitati au semnat declaratii simbolice de unire cu tara mama.

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași

14:05, 15.04.2024 - Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu din Iași, a murit luni intr-un spital din Targu Mureș, la varsta de 54 de ani, a confirmat avocatul sau pentru Știrile ProTv. Corduneanu era internat dupa o intervenție chirurgicala pe cord.Corduneanu era supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei” și conducea…

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Istoria celebrului caine Calu’ din Pistruiatul – in expozitia “Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:30, 26.03.2024 - Istoria celebrului caine Calu", devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, poate fi aflata in expozitia "Jandarmeria Romana 1850 – 2020", deschisa, luni, la Muzeul de Istorie din Cetatea…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Investiții in „Tabara Regala” de la Savarșin și in Tabara de la Casoaia și evenimentele Centrului Cultural Județean in „Anul Avram Iancu”

12:31, 15.03.2024 - La conferința de presa a Consiliului Județean din aceasta saptamana, in care s-a anunțat finalizarea lucrarilor de renovare a Muzeului de Istorie și, totodata, au... The post Investiții in „Tabara Regala” de la Savarșin și in Tabara de la Casoaia și evenimentele Centrului Cultural Județean in „Anul…

O colecție de marțișoare, expusa la Muzeul din Soroca

15:50, 03.03.2024 - „Marțișor pastrat cu drag in muzeul lui Bulat” - acesta este genericul expoziției deschise la inceput de primavara in incinta Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din municipiul Soroca. Expoziția tematica, ajunsa la cea de-a doua ediție, gazduiește o colecție de 100 de marțișoare cu o vechime…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.

Cristian Matache, la Dialogurile Puterii: Sa spui despre 24 ianuarie 1859 ”Mica Unire” e un afront adus parinților națiunii

08:15, 24.01.2024 - Sintagma ”Mica Unire” utilizata pentru 24 ianuarie 1859 este contestata de Cristian Matache, senior editor Puterea și absolvent al Facultații de Istorie, din cadrul Universitații București. Expresia ”Mica Unire” este un afront adus parinților națiunii pentru ca ei nu au realizat ceva mic ci au creat…


Ce parere ai despre aceasta stire?