Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Cercetări în peştera „Focul Viu“ din Apuseni. Se studiază schimbările climatice din ultimii 1.000 de ani

Publicat:

Probele de gheata din aceasta carota vor fi studiate in laboratoare din Romania (Suceava), Anglia (New Castle), Italia (Milano) si Polonia (Gliwice). Studiul se face in cadrul proiectului ”CLIMFOR” (www.silvic.usv.ro/climfor/) finantat de E.E.A. Grants. Acest proiect studiaza raspunsul padurilor la schimbarile climatice din ultimii 1000 de ani. In straturile acestui ghetar subteran sunt conservate informatii privind structura si dinamica padurii din zona in care se afla pestera, precipitatiile care au cazut (tipul, frecventa si intensitatea acestora), precum si eventualele eruptii vulcanice din…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii, cei mai saraci pensionari din Europa. Cat primesc seniorii din Austria și in alte state UE

13:10, 17.03.2024 - „Dupa 35 de ani de munca, cat ia austriacul, ia 1218 euro, romanul ia 1280 de lei, adica 270 de euro”, a spus Monica Tatoiu.„Acuma, 1280 de lei in Romania traiește foarte prost. Singura soluție pe care eu o vad, reducerea cu minimum 25% a cheltuielilor de administrație din Romania și banii redirecționați…

Reconfigurarea traficului din Tomis Nord: Trecerea de pietoni de la Piata Brotacei, desfiintata. Ce planuri are Primaria Constanta?

09:20, 11.03.2024 - Schimbarile de circulatie din cartierul Tomis Nord din Constanta continua. O cunoscuta trecere de pietoni, din zona Pietei Brotacei a fost desfiintata recent, ca urmare a schimbarilor ce urmeaza a fi facute pe strazile Adamclisi si Suceava. Mai precis, trecerea de pietoni de la intersectia strazilor…

Autostrada Moldovei A7: ministerul Transporturilor a avizat studiul de fezabilitate pentru secțiunea Pașcani- Suceava

10:05, 23.02.2024 - Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat, joi, Studiul de Fezabilitate pentru construcția secțiunii Pașcani- Suceava, parte din Autostrada Moldovei (A7). Documentul a fost avizat saptamana trecuta și de CNAIR. Urmeaza avizarea acestui Studiu de Fezabilitate in Consiliul Interministerial…

Cadastru gratuit pentru cetațeni: ANCPI aloca peste 300 milioane de lei

19:10, 20.02.2024 - Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliara (ANCPI) a anunțat alocarea sumei de 305.837.122 de lei pentru finanțarea celei de-a zecea etape a programului de inregistrare sistematica a proprietaților imobiliare pe sectoare cadastrale. In acest context, mai mult de 2.000 de unitați administrativ-teritoriale…

LA COLEGIUL DE ARTE BAIA MARE – Eveniment dedicat celebrarii Zilei Internaționale a Bolilor Rare

19:15, 19.02.2024 - Eveniment dedicat celebrarii Zilei Internaționale a Bolilor Rare la Colegiul de Arte din Baia Mare, in organizarea Asociației Neuro Move CMT, asociație care iși propune sa continue și anul acesta activitațile de conștientizare cu privire la bolile neuromusculare, atat la nivel național, cat și la nivel…

Apocalipsa de dupa alegeri. Cat ne vor costa pomenile electorale. Taxe-record in 2025, avertizeaza economiștii

10:41, 18.02.2024 - De anul viitor va crește impozitul pe proprietate, insa specialiștii vorbesc și despre alte masuri precum majorarea impozitului pe dividende de la 8% la 10%. Și impozitarea progresiva ar putea fi implementata de anul viitor, iar despre acest lucru au vorbit și Experții de la Banca Mondiala. Mai mult,…

Apocalipsa de dupa alegeri. Cat ne vor costa pomenile electorale. Taxe-record in 2025, avertizeaza economiștii

19:16, 17.02.2024 - De anul viitor va crește impozitul pe proprietate, insa specialiștii vorbesc și despre alte masuri precum majorarea impozitului pe dividende de la 8% la 10%. Și impozitarea progresiva ar putea fi implementata de anul viitor, iar despre acest lucru au vorbit și Experții de la Banca Mondiala. Mai mult,…

Care este cea mai veche padure din Romania. Zona in care copacii au sute de ani

09:20, 05.02.2024 - Aceasta parte a batranului continent european, Europa de Est, inca mai are paduri salbatice, aproape neatinse de civilizație, iar in Romania și Polonia, conform specialiștilor, sunt cele mai vechi paduri. Te invitam sa desoperi care este cea mai veche padure din Romania, dar și care este cea mai veche…


Ce parere ai despre aceasta stire?