Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Bucate după reţeta bunicilor. Povestea delicioaselor afumături din Bărăgan

Publicat:



, de 73 de ani, nea Nelu cum il stie tot cartierul, face de cand se stie bunatati afumate. Secretul tine de focul care se face in afumatoare pentru ca bucatele sa prinda savoare si sa se topeasca in gura. Se folosesc lemne care trebuie sa arda mocnit si trebuie sa fii atent mai tot timpul la fum. Sunca, jambon, carnati si costite, toate stau frumos agatate in carlige pentru a fi patrunse de fumul gros si inecacios. Vreo patru-cinci ceasuri sunt puse la grea incercare bucatile de carne, timp in care nea Nelu are grija ca produsele sa iasa „ca la carte“.

„Imi dau…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Joburi pe gustul tau la Burger King Targu Mureș

11:10, 22.04.2024 - Burger King deschide un nou restaurant in Targu Mureș și iți propune joburi pe gustul tau. Daca ești gata sa te alaturi unei echipe unde entuziasmul și gusturile inconfundabile sunt la ordinea zilei, ai ajuns unde trebuie. La Burger King din Shopping City Targu Mureș, te așteapta un meniu complet de…

Ce sa pui la piure in loc de lapte. Cele 6 alternative care te vor surprinde

23:01, 05.04.2024 - Cel mai bun piure se obține cu mici secrete. In primul rand, opteaza pentru cartofi cu o textura bogata in amidon. Un alt truc consta in fierberea cartofilor in apa sarata. Pune-i taiați intr-o oala mare cu apa sarata și fierbe-i pana cand devin moi. Este important sa nu fierbi excesiv cartofii, deoarece…

Cele mai bune sarmale de post dupa rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care da tot gustul delicios, nici nu simți ca nu au carne

15:20, 28.03.2024 - Daca nu știi ce sa mai gatești in aceasta perioada, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesita prea mult talent in bucatarie sau ingrediente scumpe. Daca vrei sa iasa ca la carte, urmeaza rețeta celebrului Radu Anton Roman. Care este ingredientul ce…

Cum faci ciorba de burta ca la restaurant. Ingredientul folosit de bucatarii romani, secretul care da tot gustul

18:05, 16.03.2024 - Ciorba de burta este unul dintre cele mai gustoase preparate, dar nu orice gospodina știe sa il pregateasca exact ca la carte. Iata cea mai tare rețeta și cele mai bune trucuri, ce te vor ajuta sa faci o ciorba ca la restaurant. Ingredientul folosit de bucatarii romani, ce da un gust special. Ce oase…

Sarbatoarea Marțișorului in sectorul 4, un adevarat festin gastronomic - FOTO

11:00, 04.03.2024 - Spațiul, amenajat ca la carte de catre lucratorii Totul Verde, a fost gazda a zeci de producatori din toata țara, care au fost vizitați de mii de oameni de-a lungul celor 3 zile.Gustul delicateselor i-a dus cu gandul la gustoasele preparate facute de bunicii și parinții noștri, pe toți cei care au mancat…

Secretul mucenicilor moldovenești. Gustul va fi savuros, ce ingrediente folosesc gospodinele din Moldova

19:41, 19.02.2024 - Mucenicii preparați dupa rețeta moldoveneasca sunt pur și simplu savuroși. Afla in randurile de mai jos cum trebuie sa pregatești desertul pentru sarbatoarea Sfinților 40 de Mucenici. Care sunt ingredientele folosite de gospodinele din nordul țarii și care este modul de preparare. In fiecare an, pe…

Secretul gratarului perfect: Cum sa folosești corect termometrul pentru carne daca vrei rezultate delicioase și precise?

17:40, 13.02.2024 - Termometrul pentru carne a devenit un  instrument esențial pentru gatitul corect și sigur al carnii, asigurand ca aceasta este preparata la temperaturi corespunzatoare pentru a distruge bacteriile daunatoare și a asigura siguranța alimentara. Utilizarea unui astfel de dispozitiv din familia de accesorii…

Contestatiile inaintate de administratorii complexului turistic Ferma Dacilor la decizia de prelungire a mandatelor de arestare, judecate joi la TPh

19:31, 31.01.2024 - Magistratii Tribunalului Prahova au stabilit pentru joi termenul de judecare a contestatiilor inaintate de cei trei administratori de facto sau statutar ai complexului turistic Ferma Dacilor, distrus, in a doua zi de Craciun, de un incendiu in care opt oameni au murit carbonizati. Administratorul de…


Ce parere ai despre aceasta stire?