Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fotbaliștii profesioniști au riscuri triple să moară din cauza demenței. Rezultatele unui studiu

Publicat:

Fotbaliști profesioniști au riscuri de trei ori și jumatate mai mari sa moara din cauza demenței și a altor boli neurologice, dupa retragerea din activitatea sportiva, raportat la alte persoane, au stabilit cercetatorii. Un studiu realizat de Universitatea din Glasgow a stabilit o legatura intre boala neurocognitiva degenerativa și fotbalul, dupa zeci de ani de ingrijorare ca loviturile repetate la cap ar putea provoca efecte negative pe termen lung, relateaza UK. Cercetarea a fost comandata de Asociația Fotbalului și Asociația Profesionista de Fotbaliști, dupa ce jucatorul echipei West…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Musculitele de fructe ar putea contribui la oprirea dezvoltarii tumorilor cerebrale

00:15, 14.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa, preluata de Agerpres. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor…

STUDIU Cum ar putea ajuta musculitele de fructe la stoparea dezvoltarii tumorilor cerebrale

07:06, 13.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…

Musculițele de fructe, folosite de cercetatori la oprirea tumorilor cerebrale

21:00, 12.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…

Ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci

10:41, 27.01.2024 - Un studiu prezinta ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci. Persoanele cu fețe mai late, mai scurte și mai plate au mai multe șanse sa fie percepute ca fiind sarace, potrivit unui studiu, scrie G4Media care citeaza The Times . Cercetarea, condusa de oameni de știința de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?