Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Forumul Atomic Romn propune corelarea strategiei energetice cu alte strategii naționale, precum cea privind cercetarea-dezvoltarea

Publicat:

(ROMATOM), in calitate de asociație a industriei nucleare din Romania, a transmis o serie de propuneri și comentarii privind proiectul strategiei energetice, in cadrul procesului de consultare publica. O propunere este corelarea strategiei in domeniul energetic cu alte strategii deja adoptate in domenii conexe și suport, precum strategiile privind cercetarea-dezvoltarea sau strategia pe termen mediu și lung pentru managementul deșeurilor radioactive.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania ar putea fi vizata de o noua investigație anti-subvenții chinezești / De ce a fost declanșata ofensiva europeana impotriva echipamentelor energetice din China

16:10, 09.04.2024 - Comisia Europeana ar urma sa deschida noi investigații anti-subvenții straine, care vizeaza echipamente eoliene aduse din China in cinci țari europene, printre care și Romania, arata publicația Politico. In cazul Romaniei, ar fi o noua investigație lansata de Comisia Europeana legata de subvențiile…

Ministerul Energiei vrea sa lanseze rapid un fel de strategie energetica / Documentul nu va include proiecte energetice concrete

12:15, 13.03.2024 - Romania ar putea avea, in sfarșit, dupa mulți ani de incercari, o strategie energetica care vizeaza perioada 2025-2035, cu perspectiva anului 2050. Ministerul Energiei intenționeaza sa finalizeze, in urmatoarele zile, un proiect de strategie energetica, urmand sa fie supus dezbaterii publice, potrivit…

Spitalul Colțea, unde au vindecat și au salvat vieți medici precum Carol Davila și Victor Babeș. O istorie de peste 300 de ani

17:30, 09.03.2024 - In centrul Bucureștiului se afla un spectaculos palat, care intre pereții sai superbi ascunde un spital. De 320 de ani incoace. Este vorba despre Spitalul Colțea, prima și cea mai spectaculoasa unitate medicala din Romania, dar nu numai.

APAH Transilvania prelegere despre managementul voluntarilor

14:16, 05.03.2024 - APAH Transilvania a fost invitata sa susțina o prezentare despre managementul voluntarilor in cadrul Conferinței ”Open DOORS” din cadrul proiectului Doors – Dezvoltarea organizaționala a ONG-urilor din Romania pentru Sustenabilitate, proiect derulat de Fundația Regala Margareta a Romaniei. Open DOORS…

Femeile din Romania vor mai multe femei in politica

13:56, 28.02.2024 - Centrul FILIA a lansat studiul ”Grija pentru democrație: Interesele politice ale femeilor 2024” prin care evidențiaza perspectivele și vocile femeilor din Romania, voci care adesea lipsesc de pe agenda politica. Cercetarea este reprezentativa național și se concentreaza asupra intereselor politice…

Pentru cine vorbește Gorghiu? O initiativa privata, dovada ”ca nu bate campii”

16:40, 29.01.2024 - Statul roman nu face tot ce ar trebui atunci cand vine vorba despre o serie de provocari, precum consumul de droguri sau de alcool, a declarat Alina Gorghiu luni, la Targu Mures. Deschiderea primului Centru Comunitate Terapeutica din Romania, autorizat sa furnizeze servicii pentru persoanele consumatoare…

China domina cercetarea in noile tehnologii energetice - conduce in domenii precum bateriile, stocarea și geotermia

03:25, 24.01.2024 - China are un lider semnificativ in cercetare intr-o gama larga de tehnologii energetice noi, potrivit unui raport publicat de centrul european JRC, scrie energypress.gr.In special, China este lider in domeniul bateriilor, al energiei geotermale, al stocarii energiei și al altor tehnologii. Europa…

In 2023 au aparut in Romania capacitați energetice noi de 624 MW, de zece ori mai mult decat in 2022, plus cei 1.500 MW de la prosumatori. Burduja: “Bilanțul pe 2024 va fi și mai bun”

12:35, 18.01.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Capacitatea noua instalata in Romania anul trecut s-a ridicat la  624MW, de zece ori mai mult decat in 2022, se arata intr-un comunicat al Ministerului Energiei. In 2023, noile centralele electrice puse in funcțiune au inclus: 496 MW solar, 72M W eolian și 56 MW hidrocarburi,…


Ce parere ai despre aceasta stire?