Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Firmele de asigurare si reasigurare, obligate sa prezinte date de solvabilitate

Publicat:

Societatile de asigurare si reasigurare vor fi obligate sa prezinte publicului, in format tiparit sau electronic, cu titlu gratuit, cel putin o data pe an, informatii esentiale privind solvabilitatea si situatia lor financiara, ca o masura de garantare a transparentei.

Procedura este prevazuta intr-un proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern si care preia o serie de directive europene in domeniu. Guvernul arata ca, prin noul regim de solvabilitate se urmareste un control mai eficient al solvabilitatii asiguratorilor, intrucat acesta este prospectiv, flexibil si bazat pe riscuri si…

Citeste articolul mai departe pe wall-street.ro…  

Sursa articol: wall-street.ro


Stiri pe aceeasi tema

Riscurile geopolitice raman pe primul plan in randul riscurilor care pot afecta tara noastra in urmatorii 10 ani

00:26, 28.03.2024 - Riscurile geopolitice raman pe primul plan in randul riscurilor care pot afecta Romania pe un orizont de 10 ani, in special dezinformarea, conflictele armate intre state precum si atacurile cibernetice, considera analistii Asociatiei CFA Romania. “Ulterior socului fiscal din ianuarie, care a redus increderea…

Adrian Codirlașu, vicepreședinte al Asociației CFA Romania: Pentru urmatorii ani, cele mai mari riscuri sunt dezinformarea, conflictele armate și atacurile cibernetice

09:01, 27.03.2024 - In exercițiul din luna februarie CFA Romania, asociație care reunește economiști de top, a continuat sondajul privind riscurile care pot afecta Romania, insa de data aceasta orizontul a fost de 10 ani. Principalele riscuri anticipate pentru urmatorii 10 ani provin tot din afara economiei și anume riscul…

Ministerul Finanțelor pune cifrele pe masa. Deficitul bugetar a fost de 5,68% in 2023

15:40, 30.01.2024 - Executia bugetului general consolidat s-a incheiat cu un deficit bugetar de 90 mld. lei, adica 5,68% din PIB-ul estimat in 2023, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Comparativ cu anul 2022, este sesizabila o ușoara scadere de la 5,76%. La inceputul anului, Guvernul a plecat cu o tinta…

De ce nu amanam e-Factura ca in Polonia? Romania ține cursuri despre ”haos”

15:45, 25.01.2024 - Sistemul e-Factura a inceput poticnit și in Polonia , iar autoritațile de la Varșovia au decis sa-l amane. La București, Guvernul și Finanțele se țin cu dinții de un sistem care provoaca dureri de cap. Sistemul e-Factura, care ar fi trebuit sa aduca eficiența și ușurința in procesul financiar, a intampinat…

Deputat Cristina Burciu: O noua lege reglementeaza stoparea creșterii prețurilor produselor alimentare de baza

18:41, 23.01.2024 - Președintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ emis de Guvernul susținut de PNL, in scopul reducerii inflației și creșterii puterii de cumparare a romanilor. Legea nr. 10/2024 reglementeaza instituirea unei masuri cu caracter temporar de combatere a cresterii excesive a preturilor la produsele…

Procedura de acordare a drepturilor la transport gratuit pentru persoane cu dizabilitati, simplificata

18:20, 18.01.2024 - Procedura de acordare a drepturilor la transport gratuit pentru persoane cu dizabilitati a fost simplificata si a fost introdus cardul electronic de carburant Astfel, Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat…

Alegeri prezidențiale anticipate. Scenariu PNL

14:51, 12.01.2024 - Surse liberale susțin ca scenariul unor alegeri prezidențiale anticipate poate sa fie pus in practica in cazul in care președintele Klaus Iohannis demisioneaza pentru a ocupa locul lasat liber de Charles Michel in fruntea Consiliului European.In cazul in care Klaus Iohannis demisioneaza la inceputul…

Aberație legislativa. Firme obligate sa plateasca taxe in plus doar ca sa mențina salariul unor angajați

12:45, 10.01.2024 - Firmele care au angajați cu salariul minim de mai mult de doi ani sunt obligate sa le majoreze salariul. Majorarea, chiar și cu un leu, duce la situația in care angajatul primește bani mai puțini. Pentru ca angajatul sa ramana cu aceiași bani, firma trebuie sa achite taxe suplimentare de 152 de lei.


Ce parere ai despre aceasta stire?