Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce oameni de afaceri romani sunt afectati de actiunile CE impotriva offshore-urilor

Publicat:

Autoritatile europene cauta solutii pentru a le "veni de hac" companiilor care isi deschid sedii in "paradisuri fiscale" prin introducerea obligativitatii de a declara taxele platite in fiecare tara in care au subsidiare. Pe lista companiilor "vizate" de masura sunt Google, Starbuck sau Microsoft. In Romania, oameni de afaceri precum Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vatu sau Dan Voiculescu ar avea de pierdut din schimbarea regimului fiscal.

, comisarul european responsabil cu fiscalitatea in UE, si-a anuntat intentia de a introduce incepand de la anul o clauza anti-abuz care…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Eurostat: Romania, pe locul 21 din 27 ca putere de cumparare intre statele UE

23:05, 27.03.2024 - Romania se afla pe pozitia 21 din cele 27 de state membre UE in ceea ce priveste Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat prin puterea de cumparare, respectiv 22% sub media UE, depasind Ungaria, Croatia, Slovacia, Letonia, Grecia si Bulgaria, potrivit datelor Eurostat. La nivel european,…

Microsoft la UE: Google are un avantaj competitiv in inteligenta artificiala generativa

08:55, 15.03.2024 - Comentariile Microsoft au fost ca raspuns la o consultare lansata de Comisia Europeana in ianuarie cu privire la nivelul concurentei in AI generativa. Popularitatea tot mai mare a AI generativa, care poate genera raspunsuri umane la solicitarile scrise si este exemplificata de ChatGPT de la OpenAI,…

Deutsche Bank: Profiturile a sapte companii de tehnologice ”magnifice” depasesc puterea financiara a aproape oricarei tari majore din lume

06:56, 20.02.2024 - Cresterea fulgeratoare a profiturilor si a capitalizarilor de piata ale marilor companii de tehnologie din SUA, ”Cei Sapte magnifici”, respectiv Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia si Tesla, este mai mare decat ale tuturor companiilor listate in aproape toate tarile G20, a spus banca intr-o…

Coșul minim de supraviețuire, mai scump cu aproape 18% fața de anul trecut! Cat cheltuie un roman care este platit cu salariul minim pe economie

12:20, 25.01.2024 - Coșul minim de cumparaturi s-a scumpit cu aproape 18% fața de inceputul anului trecut, de doua ori mai mult decat a crescut salariul minim in aceeași perioada. Iar cei o treime din salariații care caștiga leafa minima de doua mii de lei pe luna dau un sfert din bani pe „coșul minim de supraviețuire”,…

Cat a ajuns sa coste „coșul de supraviețuire” in Romania

07:25, 25.01.2024 - In Romania, coșul minim de cumparaturi a ajuns sa fie mai scump cu aproape 18% fața de inceputul anului trecut, romanii fiind nevoiți sa aloce undeva la un sfert din salariul minim pe economie pentru a-și asigura alimentele de baza pentru o luna. Așa cel puțin se intampla in cazul a o treime din salariații…

Autoritațile UE blocheaza achiziția iRobot de catre Amazon in valoare de 1,4 miliarde de dolari

10:00, 21.01.2024 - Achizitia producatorului de aspiratoare iRobot de catre Amazon,in valoare de 1,4 miliarde de dolari, va fi blocata de autoritatile de reglementare antitrust din UE, au declarat trei persoane familiarizate cu chestiunea, in timp ce autoritatile intaresc controlul asupra acordurilor convenite de companiile…

Romania, campioana costurilor reduse. Avem cele mai mici preturi la alimente si bauturi nealcoolice din UE

09:40, 19.01.2024 - Bulgaria si Romania au inregistrat in 2022 cel mai scazut nivel din UE al preturilor pentru bunurile de consum si serviciile din componenta consumului final al gospodariilor populatiei, fiind cu 41% mai mic decat media UE, urmate de Polonia (39% sub media UE), arata datele publicate vineri de Institutul…

Cum sa caștigi bani in noul an. Trei moduri de a investi 10.000 de dolari

15:20, 10.01.2024 - Nu exista niciun dubiu cu privire la marele caștigator al investițiilor din 2023: cei șapte magnifici – Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta,  Tesla – au reprezentat 28% din indicele S&P 500, cea mai mare concentrare din ultimii 50 de ani. O pot face din nou in 2024? Analiștii indeamna la…


Ce parere ai despre aceasta stire?