Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dr. Corneliu Popescu: Majoritatea persoanelor mușcate de căpușe nu fac boala Lyme

Publicat:

este o afecțiune care se transmite prin mușcatura capușelor infestate cu bacteria , dar majoritatea celor care sunt mușcați de capușe nu contacteaza aceasta boala, afirma medicul primar , șeful Secției boli infecțioase și tropicale de la "Dr. Victor Babeș". "Nu neaparat toți cei care sunt mușcați fac boala Lyme, marea majoritate nu fac. Sunt inregistrate un numar mic de cazuri. Insa capușele pot sa transmita numeroase boli, cum ar fi boala Lyme, febra butonoasa, encefalita de capușe — care este o infecție virala rara in Romania, mai…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce spune Alexandru Rafila despre situatia de la Spitalul „Sf. Pantelimon“

18:15, 11.04.2024 - Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a declarat joi ca are indoieli cu privire la acuzatiile unei asistente medicale. Aceasta ar fi sustinut ca in cadrul Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” ar fi decedat, in perioada 4 – 7 aprilie, 20 de pacienti din cauza…

Informare meteo emisa de ANM. Val de aer ploi in majoritatea zonelor din Romania, ninsori puternice in zona montana

10:21, 13.03.2024 - Meteorologii anunta ploi, in unele locuri insenate cantitativ, pana vineri dimineata, dar si ninsori in zona monana, la altitudini mai mari de 1.200 de metri.Potrivit ANM, de mierucri, de la ora 10.00, pana vineri la aceeasi ora, vor fi precipitatii in toate regiunile si se vor acumula cantitati de…

„Gras si frumos nu este de actualitate!” – Obezitatea face ravagii in randul copiilor

05:21, 05.03.2024 - Copiii secolului XXI sunt victimele unei „pandemii” de obezitate, care vine cu riscuri pe termen lung privind sanatatea acestora. Datele din Atlasul Mondial al Obezitații – publicat de World Obesity Federation in urma doua zile, in contextul in care pe 4 martie se marcheaza anual Ziua Mondiala a Sanatatii,…

Crucea Roșie Romana a inaugurat Centrul E.G.A.L. Alexandria / 60 de copii și tineri defavorizați vor beneficia de masa calda, ajutor la teme și sesiuni de dezvoltare abilitați

09:51, 27.02.2024 - Social Crucea Roșie Romana a inaugurat Centrul E.G.A.L. Alexandria / 60 de copii și tineri defavorizați vor beneficia de masa calda, ajutor la teme și sesiuni de dezvoltare abilitați februarie 27, 2024 09:48 52,2% dintre copiii din Romania traiesc in risc de saracie sau excluziune sociala; 29%…

Mononucleoza, boala infecțioasa care vine cu un sarut

23:00, 22.02.2024 - 95% dintre noi am trecut prin infecția care vine de la un sarut. Este vorba  despre  mononucleoza infecțioasa sau  boala sarutului, afecțiune contagioasa, precizeaza dr.  Cristina Anculina. Mononucleoza infecțioasa este produsa de virusul Epstein Barr . Potrivit studiilor, aproape 50% dintre cazuri…

Un barbat internat la Spitalul ”Dr. Victor Babes” cu malarie a murit

15:10, 06.02.2024 - Reprezentantii Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ”Dr. Victor Babes” afirma ca un barbat internat la Terapie Intensiva cu malarie a murit. Totodata, in ultimele 24 de ore la unitatea medicala au mai ajuns doi pacienti cu aceasta boala, si ei fiind infectati in urma calatoriei in Zanzibar.…

Unul dintre pacienții cu malarie a murit

14:31, 06.02.2024 - Reprezentantii Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ”Dr. Victor Babes” au anunțat ca un barbat internat la Terapie Intensiva cu malarie a murit. Totodata, in ultimele 24 de ore la unitatea medicala au mai ajuns doi pacienti cu aceasta boala, si ei fiind infectati in urma calatoriei in…

„Un potential urias”. Un vaccin impotriva malariei are o eficacitate de pana la 78% la copiii mai mici de de doi ani – Studiu

12:55, 02.02.2024 - Vaccinul R21/Matrix-M a fost recomandat in 2023 pentru utilizare de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), iar in urma unui studiu de faza 3 facut pe copii din Africa, s-a constatat ca serul prezinta o eficacitate de pana la 78% la copiii cu varste cuprinse intre cinci si 17 luni, pe parcursul primului…


Ce parere ai despre aceasta stire?