Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DETALII NOI despre momentul în care Sahara a devenit deşert. Praful saharian a apărut masiv în România în urmă cu 6.100 de ani

Publicat:

Cercetarile efectuate de doctorandul in geografie din cadrul (), si coordonate de profesorul dr. , intr-o turbarie de langa . Ana din ofera noi detalii despre momentul in care Sahara a inceput sa se transforme dintr-un loc cu pasuni si multa verdeata in desertul pe care il cunoastem astazi, precum si impactul pe care l-a avut acest fenomen asupra depunerilor de praf din Europa de Est, informeaza , scrie descopera.ro.

In urma analizelor chimice efectuate de cercetatorii de la Universitatea…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Praful saharian lovește din nou Europa! Calitatea aerului, puternic afectata. Cand ajunge in Romania

15:11, 11.04.2024 - Un nor de praf din Sahara, foarte dens, ajunge in Europa zilele acestea. Specialiștii trag un semnal de alarma. Vor fi depașite limitele maxime privind calitatea aerului Circulația aerului nu favorizeaza patrunderea masei de aer cu praf saharian deasupra Romaniei, a anunțat marți Administrația Naționala…

Praful saharian revine in forța in Europa: zonele afectate și avertismentul specialiștilor

15:21, 08.04.2024 - Enervantul praf saharian revine in forța in Europa: zonele afectateUn nor de praf din Sahara „excepțional de dens” ajunge in Europa, relateaza Mediafax. Avertismentul vine de la Serviciul Copernicus de Monitorizare a Atmosferei (CAMS) al Uniunii Europene. Norul va reduce vizibilitatea și va acoperi…

Praful saharian peste Cluj!

13:51, 01.04.2024 - Nu am scapat de valul de praf saharian. Acesta va afecta și Clujul in special in cursul zilei de marți, 2 aprilie. Meteorologii anunta ca particulele de praf de origine sahariana ajunse in Romania se vor mentine in aer, in primele doua zile ale lunii aprilie. Totodata, meteorologii spun ca incepand…

Chefi la cuțite, 1 aprilie. Povestea lui Mario Madalin Dumitru, concurentul care a ajuns in Germania cu 35 de euro și a dormit pe lazi

10:35, 01.04.2024 - Jurații „Chefi la cuțite” au fost suprinși de povestea unui concurent care vrea sa scrie istorie in gastronomia romaneasca. Ruby vine in platoul show-ului culinar de la Antena 1 și iși dorește sa impresioneze cu preparatul sau.Cei patru Chefi se confrunta cu o dubla provocare in ringul amuletei și descopera…

Ministrul Cercetarii, la semnarea contractului proiectului „Portalul Digital Unic al Romaniei – PDURo”: Sunt incantat ca o procedura de achizitie, care de obicei dureaza foarte mult, a reusit sa fie dusa la capat intr-un termen oarecum record

14:00, 19.03.2024 -  Ministrul Cercetarii a declarat in cadrul evenimentului ca este ”un moment pe care il asteapta de foarte mult timp”. ”Sunt incantat ca o procedura de achizitie publica, care, de obicei, dureaza foarte mult timp si se contesta si se rascontesta, a reusit sa fie dusa la capat intr-un termen oarecum record…

Ce ar putea bloca extradarea fraților Tate in Marea Britanie - Andrew și Tristan ajung in fața judecatorilor / Detalii din momentul reținerii

12:20, 12.03.2024 - Ce ar putea bloca extradarea fraților Tate in Marea Britanie - Andrew și Tristan ajung in fața judecatorilor / Detalii din momentul rețineriiApar noi informații dupa reținerea fraților Tate in Romania, la cererea autoritaților din Marea Britanie, acolo unde ar fi vizați intr-un nou dosar.Andrew…

Primele detalii despre dosarul Roșia Montana. Avocați: Tribunalul a respins reclamația ca Romania ar fi incalcat tratatele cu Canada și Marea Britanie / A luat in calcul numeroasele provocari de mediu, sociale, culturale și economice

14:11, 10.03.2024 - Continue reading Primele detalii despre dosarul Roșia Montana. Avocați: Tribunalul a respins reclamația ca Romania ar fi incalcat tratatele cu Canada și Marea Britanie / A luat in calcul numeroasele provocari de mediu, sociale, culturale și economice at Info real.

Untul de musca, un nou aliment inventat de producatori in cautarea disperata de „inovație culinara” și „sustenabilitate”

20:30, 30.01.2024 - Decenii la rand, pe fondul cresterii exponentiale a populatiei si a resurselor tot mai limitate, omenirea a fost macinata de intrebarea “Ce vor manca oamenii viitorului?”. Autorii de romane stiintifico-fantastice și-au imaginat ca in lipsa resurselor oamenii se vor indreapta spre pseudo-mancaruri ciudate.…


Ce parere ai despre aceasta stire?