Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire uluitoare făcută în spaţiu. Şapte planete, de mărimea Terrei într-un singur sistem solar

Publicat:

Astronomii au descoperit sapte planete de marimi apropiate de cea a Terrei gravitand in jurul unei singure stele, anunta Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala din SUA (NASA), relateaza BBC News online.

Toate cele sapte planete ar putea avea apa in forma lichida la suprafata, iar trei planete sunt in zona care in mod traditional este considerata "locuibila", unde viata ar putea fi o posibilitate.

Acest sistem compact de exoplanete orbiteaza in jurul stelei denumite Trappist-1, aflata la 40 de ani lumina de Terra.

Planetele au fost descoperite prin utilizarea Telescopului…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Un nou studiu arata ca pe terenurile din apropierea fermelor ecologice crește consumul de pesticide

12:50, 25.03.2024 - Agricultura organica este vazuta ca o modalitate sustenabila de producere a hranei. Insa un nou studiu, publicat in revista Science, arata ca pe terenurile neecologice din apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide, ceea ce duce la dispariția unor beneficii pentru mediu, transmite Phys.org.…

Supa cu un efect de 100 de ori mai mare decat antibioticele. Delicioasa și ușor de preparat, are efect și asupra celor rezistenți la medicamente

00:01, 13.03.2024 - Supa de usturoi ar putea fi o alternativa potrivita pentru persoanele care vor sa evite antibioticele. Supa de usturoi poate fi pana la de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele, sugereaza un studiu realizat de Universitatea din Washington.Usturoiul poate fi folosit pentru tratarea racelii, a…

(VIDEO) Trei americani si un rus au plecat impreuna in spatiu

11:11, 04.03.2024 - Trei astronauti americani si un cosmonaut rus au fost lansati duminica seara, din Florida, cu o racheta a companiei SpaceX spre Statia Spatiala Internationala (ISS), la bordul careia vor ramane pentru aproximativ sase luni, informeaza AFP, preluata de Agerpres. Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX a…

Incepe a treia ediție a Games of Science, cea mai mare competitie de comunicare pentru tineri cercetatori

14:40, 12.02.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), alaturi de Asociația SciPublic Forum, Social Innovation Solutions și alte universitați din 6 orașe din Romania, organizeaza in aceste zile inscrieri pentru a treia ediție a Games of Science, competiție care promoveaza știința pe ințelesul tuturor…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) apasa pedala de accelerație prin rezultatele științifice din anul 2023

13:35, 22.01.2024 - Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), singura universitate timișoreana inclusa in top 10, conform metaranking-ului național, a inregistrat o evoluție spectaculoasa din perspectiva realizarilor științifice in anul 2023.Astfel, UVT a inregistrat o creștere cuprinsa intre 15% și 20% a numarului…

Oamenii de știința descopera fosila unui vierme marin preistoric gigant in Groenlanda

13:50, 10.01.2024 - Acești viermi, care puteau atinge 30 de centimetri lungime, dominau oceanele in urma cu mai bine de 500 de milioane de ani, informeaza Rador Radio Romania.Oamenii de știința au descoperit fosilele unui pradator marin necunoscut - disparut - in Groenlanda. In depozitele sedimentare din nordul Groenlandei…


Ce parere ai despre aceasta stire?