Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESCOPERIRE NĂUCITOARE: Heroină obţinută din zahăr

Publicat:

S-a descoperit o metoda de a transforma glucoza in morfina A durat aproximativ șapte ani de zile pentru a se obține aceste rezultate, dar cercetatorii americani ajutați de cei canadieni au reusit. S-a descoperit o metoda de a transforma glucoza in morfina, substanta din care se poate obtine heroina.

Cercetatorii par a fi gasit o metoda prin care morfina poate fi obtinuta fara a fi nevoie de mac, sau de opiu. Ar putea fi folosite drojdii modificate genetic care pot sintetiza morfina din glucoza din zahar.

Metoda exista pe hârtie, dar nu a fost aplicata de niciun…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua descoperire confirma tot mai mult existența unei creaturi misterioase

06:05, 18.04.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire senzaționala, generand controverse ample. Este vorba despre o creatura misterioasa care ar fi trait acum aproximativ 202 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor.Oamenii de știința au identificat o ființa cu totul neobișnuita.

Descoperire uimitoare: acest animal era considerat disparut

03:35, 08.04.2024 - Cercetatorii din Indonezia au gasit blana unui tigru Javan pe insula Java. Ei cred ca aceasta indica faptul ca animalul a fost recunoscut disparut prematur. O cantitate mica de blana, care a fost lasata pe gardul uneia dintre plantații, a fost observata inca in 2019. Cercetatorii au analizat apoi acidul…

A fost gasita vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulina umana in lapte

02:10, 21.03.2024 - Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau. Noua descoperire ar putea face ca insulina sa fie mult mai accesibila și mai ieftina pentru…

Un ruj roșu aprins, de acum 3.700 de ani, scos la iveala de arheologi. Ce spun cercetatorii despre descoperire

16:16, 01.03.2024 - Rujul roșu are o istorie de aproape 4.000 de ani. O arata o descoperire facuta in sud-estului Iranului, in regiunea Jiroft din provincia Kerman, unde arheologii au scos la suprafața o fiola mica, cilindrica, din clorit-schist, care conținea o substanța izbitor de asemanatoare cu rujul modern.

Descoperire incredibila in Marea Nordului: pana și cercetatorii au ramas șocați cand au realizat peste ce au dat

14:25, 18.02.2024 - Analiza genetica a unui maxilar uman descoperit in Marea Nordului clarifica soarta unui proeminent luptator olandez din rezistenta antinazista ce a disparut in urma cu peste 80 de ani, transmite sambata DPA. Unul dintre medicii care au efectuat analizele susține ca ”am avut un șoc”, atunci cand intreaga…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Apare un uriaș distrugator de atomi: Are misiunea sa gaseasca 95% din porțiunea de Univers care lipsește

21:55, 05.02.2024 - Cercetatorii de la cel mai mare accelerator de particule din lume, situat in Elveția, au inaintat propuneri pentru un nou supercolider, mult mai mare.Scopul acestuia este de a descoperi noi particule care ar revoluționa fizica și ar duce la o ințelegere mai completa a modului in care funcționeaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?