Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire: Experimentele la scala microscopica au furnizat informatii pretioase despre structura chimica a planetelor gigantice

Publicat:

Mai multe experimente realizate la scala microscopica i-au ajutat pe oamenii de stiinta sa obtina informatii pretioase despre structura chimica a “giganticelor gazoase”, cele mai mari planete din Sistemul Solar, informeaza Press Association, potrivit Agerpres. Cercetatorii de la Universitatea Edinburgh au utilizat tehnici de laborator avansate pentru a determina felul in care hidrogenul si heliul – elementele care alcatuiesc cea mai mare parte din structura planetelor Jupiter si Saturn – se comporta la presiunile extreme detectate in interiorul acestor planete. Descoperirile lor sugereaza ca gazele…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Controversa rachetelor antigrindina: Polueaza sau nu?

18:45, 15.04.2024 - Exploatarea infrastructurii operationale din cadrul Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (SNACP) nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol, deoarece tehnologia aplicata curent in acest sistem nu este poluanta si respecta optiunile de protectia mediului…

Raport: 2023 a fost un an prost pentru democrația din Romania

07:01, 22.03.2024 - Anul 2023 a fost unul prost pentru democrația din Romania. Aceasta este concluzia unui studiu prezentat de mai multe organizații neguvernamentale, care arata ca autoritațile statului descurajeaza constant spiritul civic. Raportul privind starea democrației este publicat anual de Centrul pentru Inovare…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

Camera Reprezentanților din SUA a votat ca TikTok sa fie interzis

23:16, 14.03.2024 - Camera Reprezentanților din SUA a adoptat miercuri, 13 martie, un proiect de lege privind interzicerea TikTok pe teritoriul Statelor Unite, daca proprietarul sau chinez nu vinde platforma de video. Structura de proprietate a TikTok reprezinta o amenințare la adresa securitații naționale, susțin congresmenii.…

Lansare de carte, la UMFST

20:40, 05.03.2024 - Facultatea de Științe și Litere a Universitații de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș organizeaza miercuri, 6 martie, un eveniment de lansare a carții „ChatGPT. Mastering conversations with artificial intelligence. A comprehensive guide to enhance your daily…

Constanța pentru Ucraina: Refugiați ucraineni iși spun poveștile intr-o conferința organizata la “Ovidius”, la doi ani de la izbucnirea razboiului

07:05, 27.02.2024 - Centrul pentru Resurse Civice, in parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice – Universitatea Ovidius Constanta organizeaza, marți, evenimentul “Comunitaria Talks: Constanța pentru Ucraina – 2 ani de provocari”. Evenimentul marcheaza implinirea a 2 ani de la inceputul razboiului la scara…

Fisuri vizibile de structura la fațada vechii Catedrale Ortodoxe din centrul Aradului

17:00, 21.02.2024 - Pe fațada vechii Catedrale Ortodoxe „Nașterea Sf. Ioan Botezatorul” din centrul Aradului au inceput sa se vada fisuri accentuate, de structura, chiar deasupra frontonului. Catedrala... The post Fisuri vizibile de structura la fațada vechii Catedrale Ortodoxe din centrul Aradului appeared first on Special…

Evenimentele culturale ale lunii februarie in programul TM2023 - spectacole de teatru, concerte si expozitii

20:50, 31.01.2024 - Timisoara ramane centrul evenimentelor culturale si in 2024, continuand proiecte demarate in anul Capitalei Europene a Culturii TM2023 sau initiind altele, prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, luna februarie fiind dedicata artelor vizuale, potrivit Agerpres.Pana in 10 februarie, Facultatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?