Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descendenţii celor persecutaţi de nazişti vor putea solicita cetăţenia germană printr-o procedură rapidă

Publicat:

Descendentii celor persecutati de nazisti vor putea solicita cetatenia germana conform unei proceduri rapide, a anuntat joi ministrul german de interne , citat de DPA.

Germania trebuie sa isi asume raspunderea pentru propria istorie, a spus ministrul, adaugand ca "asta este in special valabil pentru cei ai caror parinti sau bunici au fost obligati sa fuga peste hotare", potrivit Agerpres.

Ministrul de interne poate semna un decret in acest sens fara permisiunea parlamentului, precizeaza DPA. Reglementarea va intra in vigoare vineri, potrivit Agerpres.

Numarul…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Schimbari pentru romanii din Germania! Cetațenia se va putea obține mai greu - La ce intrebari va trebui sa știți sa raspundeți

07:55, 27.03.2024 - Ministrul german de interne, social-democrata Nancy Faeser, intentioneaza sa includa in examenul oficial pentru obtinerea cetateniei germane intrebari despre Holocaust, dreptul la existenta al Israelului si viata evreilor in Germania, scrie marti saptamanalul Der Spiegel, citat de agentia EFE, scrie…

Germania anunta instituirea temporara de controale la toate granitele

12:35, 26.03.2024 - Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a anuntat ca vor fi instituite temporar controale la toate granitele Germaniei pe parcursul Campionatului european de fotbal (EURO) care are loc in aceasta vara, informeaza marti dpa, relateaza Agerpres. "Vom desfasura controale temporare la frontiera la…

Germania introduce controale la granițe in timpul Euro 2024

11:45, 26.03.2024 - Ministrul de Interne german, Nancy Faeser, a anunțat marți ca vor fi instituite temporar controale la toate granițele Germaniei pe durata Campionatului European de Fotbal care va avea loc in aceasta vara.

Germania va face controale la frontiera in timpul Campionatului european de fotbal – Euro 2024

11:26, 26.03.2024 - Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a anuntat ca vor fi instituite temporar controale la toate granitele Germaniei pe parcursul Campionatului european de fotbal care are loc in aceasta vara, informeaza marti dpa, preluat de Agerpres.

Polonia face presiuni asupra Germaniei sa trimita rachete Taurus Ucrainei

18:35, 20.03.2024 - Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, susține ideea ca Ucraina sa primeasca rachete de croaziera Taurus si a acuzat Germania ca ezita sa trimita noile sisteme de arme catre zona de conflict, transmite DPA, potrivit Agerpres. 

Kremlinul susține ca armata germana discuta planuri pentru un atac asupra Rusiei. Berlinul reacționeaza: e „absurd”

13:25, 04.03.2024 - Kremlinul susține ca o presupusa inregistrare a discuțiilor dintre militari germani arata ca forțele armate ale Germaniei discuta planuri de a lansa atacuri pe teritoriul Rusiei, relateaza The Guardian. Germania a ripostat spunand ca astfel de acuzații sunt „absurde”.

Lindner, la Davos: Economia germana nu este bolnavul Europei, este doar obosita si are nevoie de o cafea

14:40, 19.01.2024 - Ministrul german al Finantelor, Christian Lindner, a respins ideea ca economia Germaniei ar fi bolnavul Europei si in schimb a comparat-o cu un om obosit care are nevoie de "o cana buna de cafea".

VIDEO - Fara precedent in Germania: Feribotul in care se afla vicecancelarul țarii, blocat de protestatari furiosi

14:05, 05.01.2024 - Agricultori care se opun suprimarii progresive a unui avantaj fiscal pentru motorina au blocat un feribot la Schluttsiel, in nordul Germaniei, la bordul caruia se afla ministrul german al economiei, vicecancelarul Robert Habeck, informeaza vineri AFP, conform Agerpres.Circa 30 de agricultori au impiedicat…


Ce parere ai despre aceasta stire?