Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Delicii cu varză murată! 6 rude îndepărtate ale sarmalelor

Publicat:

Cu ciuperci Ingrediente: o varza acra medie, o conserva de ciuperci feliate, doua cepe, un morcov, doua linguri de ulei, o foaie de dafin, cateva boabe de piper, o lingura de bulion. Preparare: ciupercile se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Varza se gusta si, daca este prea acra, se lasa in apa rece. Se taie ceapa, se rade morcovul si se pun la calit in ulei intr-o cratita. Se adauga varza scursa si tocata. Se lasa sa se caleasca aproximativ 10 minute. Se pun ciupercile si bulionul desfacut cu putina apa, dafinul si piperul, se pune capacul si se lasa pe foc 50 de minute. Gratinata…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un preparat gustos si versatil, branza de caju

19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

09:55, 29.03.2024 - Mancare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Incingem uleiul, peste care vom pune feliile…

Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine

16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…

Rețete cu sos de soia – la ce preparate il poți folosi

09:05, 18.03.2024 - Sosul de soia nu lipsește din rețetele asiatice, insa este un ingredient ce poate aduce un plus de aroma multor preparate culinare, chiar și in bucataria romaneasca. Iata la ce preparate poți adauga sos de soia.Cu un gust ușor sarat, și o aroma caramelizata, sosul de soia poate fi un ingredient vedeta…

Reteta de supa minestrone – cea mai buna supa din legume

09:06, 05.02.2024 - Supa minestrone este rețeta italiana de supa de legume, cu ierburi proaspete ce ofera arome unice și un gust savuros. Este o rețeta ce se diferențiaza prin versatilitatea și diversitatea ingredientelor și poate fi pregatita rapid acasa. Iata cateva idei de rețete pentru supa minestrone.Supa minestrone…

Sarmalele iberice. Cu ce difera de cele balcanice și cum se prepara?

20:05, 31.01.2024 - Rețata sarmalelor iberice, potrivit cosmindragomir.ro. Varza se blanșeaza. Vițelul se toaca și se gatește innabușit. Apoi se impacheaza sarmalele, se dau prin faina, se sigileaza cu ou batut și se prajesc ca snițelele. In alta cratița se face un sos din doua linguri de ulei, una de faina și 250 de mililitri…

Paste cremoase cu ciuperci

00:30, 26.01.2024 - Ingrediente 200 g paste;300-350 g ciuperci;2-3 linguri de unt (separate);1 lingura ulei de masline;2 caței de usturoi;1/2 ceapa, tocata fin;200 g parmezan ras.Pentru servit (opțional)Parmezan ras și patrunjel proaspat tocat. Mode de preparare Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, dar…

Reteta: Tocanita de miel la ceaun

12:35, 22.01.2024 - Ingrediente: 2 kg miel, 100 ml ulei, 4 cepe mari, 4-5 cartofi, 4-5 ardei grași roșii, 4 roșii sau 1 cutie roșii in bulion, 1 lingurița boia dulce, cimbru, sare, piper, dupa gust, 3-4 foi de dafin. Preparare: Se pune uleiul la incins in ceaun, apoi se adauga carnea care se gatește pentru cateva minute,…


Ce parere ai despre aceasta stire?