Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Declinul insectelor poate duce la un ''colaps catastrofal'' al ecosistemelor naturale (studiu)

Publicat:

Activitatea umana este raspunzatoare de declinul dramatic al populatiei de insecte, 40% dintre specii riscand sa dispara in urmatoarele decenii, conform unui studiu realizat in Australia, citat luni de .

Potrivit analizei globale a declinului insectelor, lumea asista la ''cea mai mare extinctie de pe Pamant'' din ultimele milioane de ani, cauzata de pierderea habitatului, utilizarea pesticidelor, boli, specii invazive si schimbari climatice.

Datorita rolului important pe care insectele il joaca in cadrul sistemelor naturale si in existenta…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

A inceput prohibitia in Romania. Pana cand este interzis pescuitul și la ce specii?

08:50, 10.04.2024 - A inceput prohibitia in Romania. Pana cand este interzis pescuitul și la ce specii? Marti a inceput prohibitia generala a pescuitului in Romania in toate apele naturale, conform ordinului Ministerului Agriculturii si Ministerul Mediului. Activitatea comerciala si recreativa urmand va fi reluata in bazinele…

Țara care va avea secete care vor dura zeci de ani. Ce arata ultimul studiu

16:10, 02.04.2024 - Inca din 2018, cercetatorii trageau un nou semnal de alarma, precizand atunci ca avem la dispoziție 12 ani pentru a limita catastrofa provocata de schimbarile climatice. Dar, daca in cazul Europei mai exista posibile speranțe, conform unor studii recente, se vorbește intens despre țara care va avea…

Ceaiuri pentru dureri de cap. Metode naturale de tratament

22:05, 19.03.2024 - Unele ceaiuri conțin substanțe cu proprietați calmante, analgezice sau antiinflamatoare. Acestea pot fi modalitați eficiente de a trata durerile de cap sau migrenele acasa, mai ales daca sunt cauzate de stres, anxietate sau consumul de bauturi stimulatoare.Ceaiuri pentru dureri de capCeaiurile pot fi…

Practicarea jocurilor video mai mult de 3 ore pe zi genereaza probleme fizice. Studiu internațional

14:06, 16.03.2024 - Practicarea jocurilor video mai mult de 3 ore pe zi genereaza probleme fizice. Studiu internațional Practicarea jocurilor video mai mult de 3 ore pe zi genereaza probleme fizice. Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Materia organica descoperita pe asteroidul Ryugu ar putea explica originile vietii pe Pamant (studiu)

18:21, 29.01.2024 - Materia organica descoperita pe asteroidul Ryugu ar putea explica originile vietii pe Pamant (studiu)Un studiu detaliat asupra unor mostre prelevate de pe asteroidul Ryugu ofera noi argumente pentru ipoteza conform careia moleculele organice care au dus la aparitia vietii pe Pamant au fost purtate…

Antarctica, o disputa teritoriala inghețata: țarile care iși revendica acest teritoriu

06:45, 28.01.2024 - Argentina, Australia, Chile, Franța, Norvegia, Noua Zeelanda și Regatul Unit sunt cele șapte state care revendica teritorii in Antarctica.Aceste revendicari sunt interesante, deoarece Antarctica este un continent fara suveranitate recunoscuta din punct de vedere juridic. Se remarca prin faptul ca…


Ce parere ai despre aceasta stire?