Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce unele persoane sunt muşcate mai des de ţânţari. Iată ce spun oamenii de ştiinţă

Publicat:

Oamenii de stiinta incearca sa inteleaga ce anume ii face pe unii oameni mai atragatori pentru tantari. Unul dintre experti, L.J. Zwiebel, profesor de stiinte biologice la , ofera cateva explicatii despre preferintele acestui „inamic" cu care ne confruntam vara.

Tantarii identifica mamiferele ce-i servesc drept prada prin identificarea caldurii si a dioxidului de carbon emis de acestea. Femeile insarcinate si persoanele de dimensiuni mai mari sunt adesea victima mai multor atacuri, deoarece consuma mai multa energie decat persoanele obisnuite, scrie Descopera.ro

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

O noua cauza a leziunilor pulmonare descoperita de oameni de știința

22:55, 05.04.2024 - Oamenii de știința britanici au identificat o cauza fundamentala a daunelor provocate de astm. Cercetarile lor arata ca celulele care captușesc caile respiratorii sunt deteriorate semnificativ in timpul unui atac.

Optimizarea antrenamentelor: ce au elaborat oamenii de știința din Franța și Marea Britanie

23:20, 09.03.2024 - Oamenii de știința din Franța și Marea Britanie au dezvoltat un model matematic pentru a optimiza antrenamentele și a imbunatați rezultatele. La crearea modelului, experții au luat in considerare variabilitatea controlului motor și influența creierului asupra procesului de executare a mișcarilor. {{504568}}Datorita…

Virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica

21:25, 26.02.2024 - Un tip de gripa aviara a fost confirmat pentru prima data in Antarctica, au aratat oamenii de știința, ceea ce reprezinta un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune. "Aceasta descoperire demonstreaza, pentru prima oara, ca virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica, in…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

Indragostește-te de pielea ta. Atitudinea sanatoasa care reunește știința, dermatologia și cosmetica anti-aging

11:31, 21.02.2024 - Indragostește-te de pielea ta. Daruiește-i atingerea de bine cu metodele anti-aging oferite de știința, dermatologie și cosmetica. Pielea ta este povestea ta de zi cu zi, cu fiecare an din viața.

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…

Oamenii de stiinta germani dau un verdict aspru: 'Ridurile ne fac sa aratam neincrezatori!'

12:25, 10.02.2024 - Imbatranirea cu gratie inseamna sa acceptam ridurile pe care viata le-a sculptat pe chipurile noastre si sa gasim frumusetea in intelepciunea afisata. Dar sa fie chiar asa? Cercetatorii germani au descoperit ca persoanele cu riduri nu par demne de incredere si sunt mai putin simpatice, scrie Mail Online,…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?