Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Daniel Morar: Dacă judecătorii nu se consideră independenți, aceasta este doar din vina lor

Publicat:

, fost procuror-șef al DNA, acum judecator la Curtea Constituționala, a declarat ca judecatorii sunt aparați de lege și pot fi independenți 

&"Statutul magistraților este cât se poate de clar și le asigura acestora toata independența de care au nevoie, pentru a realiza actul de justiție corect și în afara oricaror presiuni. Salarizarea este, de asemenea, una corespunzatoare și care ar trebui sa îi fereasca pe magistrați de orice tentație. Prin urmare, magistrații au atâta independența câta vor sa-și asume. Daca nu se considera independenți,…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Jurnalistul Ion Cristoiu dezvaluie ce funcție-cheie va prelua Klaus Iohannis dupa ce iși incheie mandatul de președinte

18:16, 22.02.2024 - Ion Cristoiu face dezvaluirea momentului. Jurnalistul știe ce funcție va ocupa Klaus Iohannis dupa mandatul eșuat de președinte: va fi noul comisar pentru aparare in Comisia Europeana, chiar in luna iulie. In plus, Cristoiu spune ca Nicolae Ciuca ii va lua locul la conducerea Romaniei. "Ursula, care…

Romanii vor putea cere despagubiri daca fac cancer de la poluare

19:36, 21.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…

Alianța Drepta Unita au parat PSD și PNL la Comisia Europeana, pe tema comasarii alegerilor

11:46, 31.01.2024 - Europarlamentarul USR Vlad Botoș și europarlamentarul PMP Eugen Tomac au trimis scrisori Verei Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar pentru Valori și Transparența, și lui Didier Reynders, comisar pentru Justiție, pe tema comasarii alegerilor din Romania și a pericolelor pe care le…

Comisia Europeana a deschis o procedura de sancționare a Romaniei și altor 16 state. Nu au schimbat legislația in cazul migranților inalt calificați

08:15, 26.01.2024 - Comisia Europeana a deschis o procedura de sancționare impotriva a 17 state membre, printre care și Romania, pentru ca nu au transpus in legislațiile naționale directiva pentru atragerea pe piața muncii a imigranților inalt calificați din afara blocului comunitar.Guvernele țarilor respective au la…

Apple ofera companiilor concurente accesul la tehnologia sa de plati mobile, intr-un caz antitrust din UE

09:55, 20.01.2024 - Apple Pay, functia de portofel mobil a companiei, permite utilizatorilor sa faca achizitii prin simpla atingere a iPhone-urilor, care ruleaza pe sistemul de operare Apple numit iOS. Deoarece Apple controleaza exclusiv acest sistem de operare, accesul dezvoltatorilor de portofel mobil terti la tehnologia…

Scandal in justiție: Uniunea Barourilor din Romania cere sesizarea urgenta a CCR

16:00, 15.01.2024 - Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) acuza, luni, blocajul sistemului judiciar, fara a se preconiza o solutie concreta pentru reluarea activitatii tuturor instantelor judecatores. Uniunea cere sesizarea Curtii Constitutionale, in vederea constatarii existentei unui conflict de natura constitutionala…

Wizz Air a pierdut procesul la Curtea de Justitie a UE prin care contesta un ajutor de aproape 40 de milioane de euro acordat TAROM de statul roman in timpul pandemiei

16:00, 11.01.2024 - Comisia Europeana a aprobat ajutoare de stat in valoare de miliarde de euro pentru companiile aeriene europene in timpul pandemiei de COVID-19, o mare parte dintre acestea fiind ulterior contestate de rivali in instanta. Romania a acordat un imprumut pentru a finanta nevoile de lichiditati ale TAROM,…

Sistemul e-Factura devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2024. Statul roman spera sa reduca evaziunea fiscala

12:20, 01.01.2024 - Modulul e-Factura devine obligatoriu in Romania incepand cu data de 1 ianuarie 2024. Decizia privind aplicarea acestui sistem de facturare electronica a fost luata de Comisia Europeana la mijlocul anului 2023. Drept urmare, aceasta decizie este obligatorie, inclusiv pentru Romania, explica ministrul…


Ce parere ai despre aceasta stire?