Cum se prepară vişinata

Publicat:

Ingrediente: 5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca. Mod de preparare: Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar. Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamani. Cand s-au macerat bine visinele, formandu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa  la macerat timp de 2 – 3 saptamani, dupa…

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cea mai buna visinata facuta in casa!

15:40, 03.07.2015 - Visinata este, de fapt, un macerat alcoolic, pe baza de fructe si zahar. Va puteti produce singuri visinata acasa respectand cateva indicatii simple. Reteta de visinata Portii: 2-2,5 litri. Timp de preparare: 10 saptamani (cu tot cu perioada de macerare) Ingrediente: 3 kilograme visine 1,2 kilograme…

Murata (bautura din mure)

22:15, 10.07.2015 - Ingrediente 3 kg mure, 2 l alcool dublu rafinat, 1,5 kg zahar. Preparare Murele se trec prin mai multe ape pentru a indeparta impuritatile. Intr-o damigeana se aseaza in straturi murele si zaharul. Se acopera cu un tifon si se lasa la macerat cca 5 zile pana zharul se topeste iar murele isi lasa zeama.…

Rețeta Tamarei Șchiopu // Biscuiți „trandafirași”

16:40, 02.05.2015 - Ingrediente 300 gr de margarina sau unt 200 gr de smantana patru oua 30 gr de drojdie faina - cat sa iasa un aluat moale care sa se desprinda ușor de maini 200 gr de zahar miez de nuca marunțit zahar pudra Metoda de preparare Separam galbenușurile de albușuri. Peste galbenușuri adaugam drojdia proaspata,…

Reteta pentru lapte de pasare, faimosul desert frantuzesc al bunicilor care este gata in doar o jumatate de ora

12:55, 13.06.2015 - Cazut nemeritat intr-un con de umbra, desertul care se numeste “Lapte de pasare” poate fi servit cu succes la o masa festiva sau poate inlocui o gustarea dulce dintre mese  pentru copii. “Adevarul” propune reteta clasica, cea de pe vremea buncii, inspirata din cartea de bucate a lui…

Prajitura cu cafea si crema de vanilie

12:19, 23.07.2015 - Prajitura cu cafea si crema de vanilie – Ingrediente Pentru blatul 1 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina Pentru blatul 2 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 1 lingura cafea macinata fin 2 linguri cafea concentrata Pentru crema 3 galbenusuri…

Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptura cu lamaie

16:31, 20.06.2015 - Este o rețeta vegana/de post și, deoarece suntem in Postul Sinpetrului, e una potrivita pentru ceaiuri cu prietenii. Ingrediente 275 de grame de faina 200 de grame de zahar o lingurița de praf de copt coaja rasa și sucul stors al unei lamai 100 ml de ulei de floarea-soarelui 100 ml de apa rece 150 de…

Un desert demential! Prajitura murra, un preparat cu mure si afine ce-ti alinta papilele

11:05, 10.07.2015 - Vladutz, bucatarul de la Neatza, va propune sa va rasfatati papilele cu o prajitura delicioasa, cu multe fructe de padure. Ingrediente: - Aluat foietaj - Crema de vanilie - Unt - Mure - Afine - Piure de zmeura - Zahar vanilat Afla cum se…

Prajitura "Napoleon" e un desert perfect! Se face foarte repede, cu putine ingrediente, iar gustul este minunat

11:16, 09.06.2015 - Ce spui de un desert delicios, cu crema de lapte si foietaj? Se pregateste foarte rapid, fara batai de cap, iar rezultatul este fabulos. INGREDIENTE: 500 g aluat din foietaj 150 g zahar 2 linguri cu faina 1 litru lapte 2 oua 1 lingurita cu vanilie…

RETETA ZILEI - MARTI: Prajitura racoroasa cu lime

16:45, 07.07.2015 - Canicula s-a instalat fara niciun dubiu si atunci când vine vorba de a mânca mintea nu ne sta decât la ceva racoritor. Astfel, ne-am gândit sa va propunem un desert ideal pentru o dupa-amiaza fierbinte: prajitura cu lime. Ingrediente pentru blat: 125 g de faina, 55…

ecuisine.ro: Tarta cu pere si ciocolata

21:50, 11.07.2015 - Ingrediente 165 g faina alba 30 g zahar 125 g unt 30 g migdale 4 linguri apa sarePentru umplutura: 5 pere bine copate 90 g unt 40 g cacao 1 ou 200 g zahar brun 45 g faina 1 lingurita zahar vanilat zahar pudraReteta completa o puteti gasi pe ecuisine.ro ...


Ce parere ai despre aceasta stire?



Informatii Utile

Vremea

Prognoza meteo pentru azi 30 iulie 2015
Bucuresti21°C | 38°CCer parţial noros
Iasi18°C | 32°CCer parţial noros
Cluj-Napoca16°C | 26°CCer parţial noros
Timisoara15°C | 28°CCer senin
Constanta22°C | 28°CCer senin
Craiova20°C | 35°CCer senin
Brasov16°C | 26°CDescărcări electrice
Baia Mare14°C | 26°CCer parţial noros
alte orase..

Loto 6/49

6/49

26.07.2015

48

43

38

6

10

36

cat. numar castiguri valoare castig report
1 (6/6) REPORT 451.762,08 12.686.970,16
2 (5/6) 3 75.293,68 -
3 (4/6) 437 516,89 -
4 (3/6) 8.220 30,00 -
Fond total de castiguri: 13.385.332,24

Curs Valutar

Cursul valutar din 30 iulie 2015
USD 4.0152
EUR 4.4075
CHF 4.1401
GBP 6.2713
CAD 3.0945
XAU 140.251
JPY 3.2324
CNY 0.6466
AED 1.0932
AUD 2.9276
MDL 0.2123
BGN 2.2535