Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum să gestionezi costurile dupa ce ai fost diagnosticat cu cancer (P)

Publicat:

Cu peste 1,000,000 de pacienți oncologici diagnosticați anual doar în România și 100,000 de decese anual, la nivel european, cancerul reprezinta cea mai costisitoare afecțiune medicala, chiar și înainte de diagnosticare, în cadrul procesului de prevenție.

Conform Organizației Mondiale pentru Sanatate, cancerul de plamâni, stomac, ficat, colon sau sân au provocat, într-un singur an, 13% din totalul deceselor înregistrate la nivel mondial – 8,2 milioane.

Prevenția este, spun medicii, cheia combaterii bolii, dar și cea mai eficienta…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cei mai multi romani sunt pesimisti privind viitorul tarii

00:55, 23.04.2024 - • A crescut, totuși, numarul celor care cred ca lucrurile se indreapta intr-o direcție buna Puțin peste 30% dintre romani cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna, procentul fiind in crestere fata de acum 10 ani, dar si fata de acum o luna, conform unui sondaj realizat de INSCOP…

Ce faci in saptamana Zilei Pamantului? Vino la singurul targ anual de upcycling, la Slanic-Moldova!

19:50, 22.04.2024 - Lansat in premiera in 2023 de Ziua Internaționala a Padurilor, „Lemn Vechi și Nou – Targ de mobilier upcycled” iși deschide din nou porțile pentru a doua ediție in data de 26 aprilie 2024. Timp de 4 zile, creativi din toate sferele se aduna la Slanic-Moldova, jud. Bacau sa celebreze o inițiativa unica…

Stop Arsuri: A fost inființat Registrul Național Unic al Pacienților Arși

09:46, 17.04.2024 - A fost inființat Registrul Național Unic al Pacienților Arși. Anual, in Romania, peste 10.000 de copii sufera arsuri care necesita asistența medicala de urgența, potrivit estimarilor medicilor de la Clinica de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de…

Romania, in topul clasamentului privind pierderile de apa și cantitațile de apa necontorizata / La nivel european, din patru pahare de apa produse, unul se pierde pe traseu

15:45, 22.03.2024 - La nivel european, din patru pahare de apa curata extrase și produse, unul se pierde pe traseul spre clientul final și nu ajunge niciodata la robinet, arata datele publice puse la dispoziție de EurEau. Acest lucru are impact nu doar asupra investițiilor companiilor de utilitați, ci și asupra facturilor…

Cancerul de col uterin – un pericol iminent pentru sanatatea femeilor. Prevenția și depistarea la timp reduc considerabil șansele de vindecare

21:30, 16.02.2024 - Cancerul de col uterin este al treilea cel mai comun tip de cancer in randul femeilor din Romania, conform GLOBOCAN. Datele INSP arata ca ne aflam pe primul loc din UE la rata de mortalitate prin cancerul de col uterin, cu toate ca avem soluții prin care putem sa depistam din timp astfel de afecțiuni.…

Florin Dragan, rectorul UPT: „La nivel national, numarul de studenți ce vor sa devina ingineri a scazut cu aproape 15% in ultimii zece ani. Asta deși pe piața muncii este o cerere imensa”

10:40, 09.02.2024 - Un raport privind starea invațamantului superior din Romania, realizat de Ministerul Educației, arata ca la facultațile de inginerie erau anul trecut inscriși 75.331 de studenți. In 2014 erau cu 11.000 mai mulți; Deși universitațile tehnice au reușit sa mențina in general cifrele de școlarizare, universitațile…

Raport PwC: Riscurile cibernetice sunt prioritizate de numai un sfert dintre companiile din ECE fața de jumatate la nivel global

11:06, 07.02.2024 - Companiile din Europa Centrala și de Est (ECE), inclusiv din Romania, prioritizeaza riscurile “tradiționale”, adica instabilitatea economica, situația geopolitica și volatilitatea macroeconomica, in detrimentul celor digitale, tehnologice sau cibernetice (cum ar fi ransomware, piraterie și urmarire),…

Scaderea poluarii generate de camioane ar putea aduce economii de 15 miliarde de euro in costurile de sanatate

16:55, 28.01.2024 - Poluarea atmosferica produsa de vehiculele de mare tonaj s-ar reduce cu sase puncte procentuale (87% fata de 81%, in prezent), pana in anul 2050, comparativ cu propunerea Comisiei Europene (CE), si ar exista economii de 15 miliarde de euro in costuri de sanatate la nivel european, arata un raport intocmit…


Ce parere ai despre aceasta stire?