Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum pot reţine adulţii mai uşor informaţiile: „Antrenorul Minţii“ explică de ce copiii au capacitatea de memorare mai dezvoltată

Publicat:

In opinia psihologului , cunoscut opiniei publice drept „“, adultii nu pot primi asa usor sfaturile si invataturile altora din cauza egoului si a formarii personalitatii lor. Acestia primesc invataturile prin multe filtre, iar prin acest mecanism informatiile se strecoara greu spre interiorul lor. De cealalta parte, psihologul este de parere ca procesul de invatare la copil se realizeaza prin trei functii:1. Emotii – sentimente – trairi: copiii memoreaza mai usor aspectele emotionale;2. Minte – memorie – concentrare: cu toate ca este cel mai greu…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ateliere EQBOOST de dezvoltare personala, pentru copiii și adolescenții din Bistrița

14:10, 13.03.2024 - Știai ca dezvoltarea inteligenței emoționale este chiar mai importanta decat dezvoltarea abilitaților academice? Ea te ajuta sa iți gestionezi emoțiile, sa construiești relații sanatoase, sa faci fața stresului și sa iei decizii echilibrate, avand un impact semnificativ asupra succesului personal și…

Geoana. „Daca aș fi avut mai multa minte cand eram tanar…”

08:35, 26.02.2024 - Mircea Geoana are un regret,  dar și un sfat. ”Petreceți timp cu copiii cat de mult puteți, cand sunt mici! Daca vrei sa ii ai prieteni toata viața, trebuie sa ii crești de mici”, a spus Mircea Geoana, in podcastul lui Bobonete. „Eu am facut o mare greșeala. M-am luat atat de mult cu munca și sunt atat…

Alte trei educatoare sunt banuite ca agresau copiii la gradinița din Popești Leordeni: gesturile micuților au alertat autoritațile

07:00, 22.02.2024 - Potrivit declarațiilor facute de parinți, educatoarea s-ar fi purtat urat cu copiii de mai multe ori, nu doar atunci cand a fost inregistrata.Micuții aveau acasa un limbaj care le dadea de gandit. Mai mult, sunt banuite de abuzuri și alte trei colege, educatoare și ele. Despre batai repetate și țipete…

Maia Sandu, de Ziua Naționala a Culturii: Copiii care citesc sunt adulții de maine care vor alege cuvantul in locul armei

10:50, 15.01.2024 - Cu prilejul marcarii pe 15 ianuarie a Zilei Naționale a Culturii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine cu un mesaj adresat cetațenilor in care subliniaza importanța culturii in formarea noilor generații. Maia Sandu a anunțat ca și in anul 2024 Bookfest Chișinau se va desfașura sub Inaltul…

Maia Sandu, mesaj de Ziua Culturii: „Copiii care citesc sunt adulții de maine care vor alege cuvantul in locul armei”

10:10, 15.01.2024 - De Ziua Naționala a Culturii și de ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, șefa statului, Maia Sandu, anunța ca și in 2024 Bookfest Chișinau se va desfașura sub Inaltul Patronaj al președinților Romaniei și Republicii Moldova. Președinta subliniaza ca, in ultimii ani, „tot mai multe festivaluri…

Cum iți poți dezvolta reziliența sau capacitatea de a trece cu mai multa ușurința peste evenimente dificile, precum o desparțire sau pierderea unui loc de munca

19:05, 13.01.2024 - Un psiholog și profesor universitar la Universitatea din Seattle explica in publicația The Conversation ce inseamna „reziliența”. Inseamna doar sa iți revii rapid dupa un episod mai neplacut din viața ta? E bine sa fim rezilienți? Ar trebui sa ne dezvoltam aceasta abilitate? Putem sa fim rezilienți…

Cum sa-ți menții echilibrul psihic intr-o societate care traiește in viteza. Sfatul unui psiholog

23:20, 09.01.2024 - Societatea in care traim pune tot mai multa presiune pe indivizi, de la copii pana la adulți. Copiii sunt presați sa fie cei mai buni, sa ia lecții de muzica, sa faca sport, sa faca performanța in toate domeniile. Adulții, sa exceleze la munca, sa caștige bine, iar daca sunt femei, sa și arate bine

Capcane mentale. ​​​​​​​Deprivarea emoționala, un tipar prost croit al copilariei

06:05, 04.01.2024 - Copiii privați de afecțiune, empatie și dragoste in primii ani de viața devin adulți anxioși, ezitanți, singuratici, neimpliniți emoțional in ciuda succesului material. Invațați sa evitați capcanele mentale, altfel…


Ce parere ai despre aceasta stire?