Cum găteşti friptura de miel perfectă. Secretele celui mai delicios preparat pentru Paşte, cât se ţine carnea la cuptor
Publicat:
Pentru a fi sigure ca nu dau gres in prepararea mielului, piesa de rezinstenta a sarbatorilor Pascale, gospodinele sunt invitate sa urmareasca pasii pe care ii au de facut. Cu un minimum de efort, la final vom obtine o delicatesa maxima pentru sarbatori care va face deliciul musafirilor pe masa de Paste.
Ingrediente:
1 tava suficient de mare (e pacat sa tai mielul Domnului bucati)
miel bun (6-8 kg fara blana) usurat de cap si gat, de maruntaie si partea de jos a picioarelor
sare, piper
200 ml untdelemn
200 g unt
2 pahare vin alb
6 - 10 coronite…
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman
14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Nu mai pune orez in perișoare. Secretul pe care il au gospodinele iscusite pentru un gust delicios
17:00, 04.03.2024 - Un deliciu cu care ne rasfațau mamele și bunicile, dar care nu este deloc simplu de recreat. Daca vrei sa iți poți surprinde și tu familia și musafirii, trebuie sa pui in aplicare acest secret al gospodinelor. Afla, din randurile de mai jos, de ce sa nu mai pui orez in perișoare. Secretele gospodinelor…
Secretul celui mai delicios sos pentru paste. Ingredientul care il face cremos
11:00, 17.02.2024 - Daca nu ai timp sa iți prepari sosul de roșii in casa, poți apela cu incredere și la cel cumparat din supermarket. Insa, probabil, ai simțit ca acesta are un gust destul de bun, dar ca ii lipsește acel ceva. Iata care este ingredientul secret care il transforma din bun in grozav.