Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum a ajuns Clujul să renunţe la o stemă veche de peste 600 de ani şi să folosească în actele oficiale desenul unei eleve

Publicat:

Actuala stema a orasului cuprinde o reprezentare a lupului dacic, una a zeitei Minerva si una a monumentului Memorandistilor si e folosita in actele oficiale din 1999. Toate aceste elemente sunt dispuse in trei zone, denumite cartiere, colorate in rosu, galben si albastru. Proiectul a fost realizat in 1995 de o eleva de clasa a XII-a la Liceul de Arte Plastice, in urma unui concurs organizat de administratia locala, condusa atunci de Gheorghe Funar.

Ce contine actuala stema

Stema judetului Cluj a fost adoptata prin hotararea de Guvern nr. 221/2006 si publicata in Monitorul…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Europa, afectata de al treilea val de praf saharian

15:41, 09.04.2024 - Europa de Vest, in special, dar parțial și țara noastra se afla zilele acestea sub al treilea val de praf saharian din ultima luna. Specialiștii spun ca este vorba despre un nor „excepțional” de intens. Cele mai afectate țari sunt acum Franța și Germania, transmite Sky News. Sunt concentrații extrem…

„Un nor excepțional de intens”. Un al treilea val de praf saharian ajunge in Europa. Și Romania va fi afectata

14:31, 09.04.2024 - Zilele acestea, Europa de vest, in special, dar parțial și țara noastra se afla sub al treilea val de praf saharian din ultima luna. Specialiștii spun ca este vorba despre un nor „excepțional” de intens. Cele mai afectate țari sunt acum Franța și Germania, transmite Sky News.

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Temperatura oceanelor a depașit in februarie cel mai mare nivel din istorie. Coralii sunt in pericol

11:05, 07.03.2024 - Oceanele lumii au ajuns la cea mai ridicata temperatura inregistrata vreodata. Specialiștii au stabilit ca in februarie a fost depașit recordul de temperatura inregistrat anul trecut. Recifele de corali se afla in pragul unui șoc termic masiv și potențial

Inca o comoara descoperita in Vrancea: 151 de monede gasite cu detectorul de metale (Video)

19:40, 03.03.2024 - Inca o comoara a fost descoperita in Vrancea cu ajutorul detectorului de metale. Este vorba de 151 de monede gasite intr-o padure din comuna Poiana Cristei de catre doi localnici, cautatori de vestigii istorice. Cei doi localnici care au dat de comoara au anunțat autoritatile locale, dar și poliția,…

Razboi in Ucraina, ziua 731. Razboiul din Ucraina a provocat a patra cea mai mare criza de refugiați din istorie

08:15, 24.02.2024 - Se implinesc doi ani de razboi in Ucraina. Conflictul a provocat a patra cea mai mare criza de refugiați din istorie și cea mai mare a secolului XXI. De asemenea, invazia rușilor in Ucraina a provocat cea mai mare criza de refugiați din Europa de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Razboiul din Ucraina…

Zelenski i-a dezvaluit lui Macron detalii despre situația actuala de pe campul de lupta / Ce garantii de securitate va oferi Franta

04:45, 11.02.2024 - Volodimir Zelenski, a anuntat sambata, in discursul sau video nocturn, ca a vorbit la telefon cu Emmanuel Macron, presedintele Frantei, despre situatia de pe campul de lupta si despre nevoile de aparare ale Ucrainei, dar si despre garantiile de securitate pe care le va oferi Franta. Acestea vor fi „un…

Punctul Nemo din Pacific, cimitirul deșeurilor spațiale

13:50, 05.02.2024 - In unul dintre cele mai indepartate puncte de pe glob – Pont Nemo –, in Pacificul de Sud, se afla cimitirul deșurilor spațiale. Raposații care  ”odihnesc” aici sunt resturi de sateliți, trepte de rachete, nave spațiale. Punctul Nemo (”The Oceanic Point of Inaccessibility”), numit dupa romanul lui Jules…


Ce parere ai despre aceasta stire?