Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Criza forţei de muncă se va amplifica în acest an, firmele vor duce un adevărat război pentru racolarea de angajaţi (Barometru)

Publicat:

Criza de pe piata fortei de munca se va amplifica in acest an, iar firmele vor duce un adevarat razboi pentru racolarea de angajati, estimeaza oamenii de afaceri si specialistii chestionati pentru un barometru semestrial referitor la perspectivele pietei de munca.

Intrebati privind criza de pe piata fortei de munca in acest an, 72% dintre respondenti au declarat ca fenomenul se va amplifica in acest an, 22% estimeaza ca situatia va ramane la acelasi nivel ca si in 2017, in timp ce 6% au evitat sa raspunda, considerand ca, in actualul context macro-economic, este dificil sa preconizeze…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mii de tineri angajați in urma programelor de ucenicie

15:00, 05.04.2024 - Peste 16.000 de persoane au fost angajate ca urmare a programelor de #ucenicie desfașurate cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocupare a Forței de Munca. Programele de ucenicie permit angajatorilor sa-și asigure forța de #munca pregatita și adaptata propriei culturi organizaționale. In plus, angajatorii…

Falsa problema a lipsei forței de munca

17:55, 07.03.2024 - de Octavian Badescu Peste tot auzim vaicareli: “nu mai are cine sa munceasca”, “am comenzi si nu mai am cu cine sa lucrez”, “sunt nevoit sa import muncitori” samd. Problema este – in opinia mea – gresit pusa. In primul rand, nu stiu de ce atata vaiete, cumva “accesul la forta de munca” e vreun “drept…

Autoritatile si companiile constata o criza a fortei de munca si vor sa importe mai multi muncitori

12:35, 05.03.2024 - Autoritatile si mediul economic din judetul Arad constata o criza a fortei de munca, care pune piedici in dezvoltarea afacerilor, nevoia urgenta fiind de pana la 15.000 de oameni, care ar putea fi adusi din tari asiatice.

Zeci de mii de tineri au fost angajați in 2023 datorita programelor guvernamentale

14:15, 26.02.2024 - Masurile derulate de catre Ministerul Muncii și Solidaritații Sociale prin Agenția Naționala de Ocupare a Forței de Munca au dus ca aproape 55.000 de tineri sa fie incadrați in munca in anul 2023.

Aproape 55.000 de tineri romani, angajați in 2023 prin programe guvernamentale. O parte din ei au primit si prime

10:10, 26.02.2024 - Aproape 55.000 de tineri cu varste sub 30 de ani au fost angajați anul trecut, ca urmare a masurilor de ocupare derulate de Agenția Naționala de Ocupare a Forței de Munca (ANOFM), anunța Ministerul Muncii.

MINISTERUL MUNCII Prime pentru integrarea tinerilor pe piața muncii

21:31, 19.02.2024 - Ministerul Muncii și Solidaritații Sociale acorda, prin Agenția Naționala de Ocupare a Forței de Munca, stimulente tinerilor care.... The post MINISTERUL MUNCII Prime pentru integrarea tinerilor pe piața muncii first appeared on Informatia Zilei .

Piața puternica a forței de munca ii ingrijoreaza pe investitori

15:46, 06.02.2024 - Piața forței de munca are un inceput de an puternic, cu o scadere globala a șomajului combinata cu o creștere a numarului de noi locuri de munca create, subliniaza analistul eToro Bogdan Maioreanu.

Se anunța o criza uriașa in imobiliare: Un afacerist anunța ca piața de construcții ramane fara angajați!

22:40, 03.02.2024 - Se anunța o criza uriașa in imobiliare! „Daca pana acum era o problema gasirea fortei de munca calificate sau necalificate, acum intampinam dificultati in a o mentine“, susține un antreprenor roman, potrivit publicației Ziarul Financiar.Pastrarea fortei de munca a devenit, in constructii, o problema…


Ce parere ai despre aceasta stire?