Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cozonaci de casă. Cea mai bună reţeta pentru cozonacii româneşti

Publicat:

Nu este sarbatoare fara aroma vanilata care invaluie casa. Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca, se pregatesc in general de Craciun si de Paste. Ei pot fi rotunzi, drepti, impletiti. Va prezentam o reteta simpla la care un o sa munciti prea mult la framantat si este si foarte gustos. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 200 g zahar 5 galbenusuri 500 ml lapte 200 g unt coaja de la o lamaie coaja de la o portocala 1 esenta de vanilie Ingrediente umplutura: 4 albusuri 4 linguri de zahar 3 linguri cacao 1 esenta de rom 250 g miez de nuca 100 g stafide 250 g rahat Cum prepari…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cozonac de Paște, rețeta preferata a lui Arsenie Boca

18:10, 10.04.2024 - Cozonacul este nelipsit de pe masa de Paște, iar rețeta preferata de Arsenie Boca era facuta la manastire de fiecare sarbatoare. Tradiția spune ca in Joia Mare se pun cozonacii la dospit și tot in aceasta zi se vopsesc ouale. Daca vrei sa faci cozonac de Paște dupa rețeta preferata a lui Arenei Boca,…

Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret

10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…

Cel mai bun cozonac cu fistic. Rețeta simpla și rapida. Va ieși exact ca in patiseriile din Italia

17:30, 01.04.2024 - Cozonacul este delicios și nelipsit de pe masa de Paște, dar cei care au gustat și alte variații ale acestui desert vor spune ca fisticul schimba tot. Daca ai mancat vreodata Panettone cu fistic și ți-a placut, atunci poți sa recreezi rețeta chiar la tine acasa. Cum sa faci cel mai bun cozonac cu fistic…

Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase ca la patiserie. Secretul pe care doar gospodinele iscusite il știu

13:50, 14.03.2024 - Nu este necesar sa fii un cofetar experimentat pentru a le realiza, lista de mai jos conținand tot ceea ce ai nevoie. Gogoșile facute in casa sunt pur și simplu perfecte și aceste rețete vor deveni o parte din repertoriul de dulciuri al familiei. Ingrediente simple, pe care le gasești in orice camara,…

Dulceața de ceapa, rețeta cu care ii vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fara egal

09:00, 27.02.2024 - Aceasta rețeta simpla și delicioasa va transforma ceapa obișnuita intr-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alaturi de branzeturi, carne sau chiar pe o simpla felie de paine prajita, relateaza Știri Diaspora.Ingrediente- 1 kg de ceapa roșie sau ceapa galbena, curațata și taiata subțire- 500…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Cum faci o tarta cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Respecta regulile din rețeta și nu are cum sa nu iți iasa

14:55, 13.02.2024 - Tarta delicioasa cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Rețeta simpla pe care nu poți sa o ratezi!Ingrediente:1 cana de miez de nuca (se pot folosi și migdale sau nuci caju)1 cana de curmale, fara samburi1 cana de stafide1 lingurița de scorțișoara1 lingura de miere sau sirop de arțar (opțional,…


Ce parere ai despre aceasta stire?