Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cosmetice cu nămol din Lacu Sărat

Publicat:

Namolul din nu are doar proprietati terapeutice, ci si cosmetice. O profesoara de chimie din Galati a creat in laboratorul facultatii unde preda sapun din namol si o masca pentru exfoliere. A depus deja cerere la OSIM pentru brevetarea produselor, iar acum asteapta un investitor pentru a le lansa.

 

Rodica Dinica preda de 24 de ani chimie la Facultatea de Stiinte si Mediu din Galati. Dupa nenumarate experimente facute in laborator impreuna cu studentii, s-a gandit sa extinda cercetarea si in industria cosmeticelor naturale. Iar ideea de a face sapun din namol i-a venit in…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studenții Universitații Bacau exploreaza o caza experimentala unica in Europa pentru studiul apelor interioare

14:20, 24.03.2024 - In cadrul Departamentului de Biologie, Ecologie și Protecția Mediului de la Facultatea de Științe a Universitații Bacau, studenții inscriși in programul de studii de licența in Biologie au avut oportunitatea de a se imersa intr-o experiența de invațare inovatoare. Aceștia au explorat o baza experimentala…

Folie biodgradabila din sange de animale, brevetata la Universitatea 'Dunarea de Jos' din Galați

14:20, 15.03.2024 - Folie biodgradabila din sange de animale a fost brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondiala ce permite realizarea de ambalaje diverse in industria alimentara. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați anunța ca a brevetat „Procedeul de obținere a unei…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Galati: Paine cu gust si proprietati de carne – inventie brevetata la Universitatea ‘Dunarea de Jos’

15:01, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii ‘Dunarea de Jos’ din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor. Potrivit informatiilor…

Workshop organizat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau in parteneriat cu Penitenciarul Bacau

07:20, 26.02.2024 - Vineri, 23 februarie, in Aula Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacau, Facultatea de Științe ale Mișcarii, Sportului și Sanatații, in parteneriat cu Penitenciarul Bacau, a organizat Workshop-ul „Importanța exercițiului fizic, ca activitate compensatorie a sedentarismului la persoanele private de…

Armata Romana vrea pamant. De ce se dorește extinderea Poligonului Smardan de langa Galați

15:30, 15.02.2024 - Ministerul Apararii Naționale vrea mai mult pamant pentru extinderea Centrului Secundar de Instruire pentru Lupta Smardan, din județul Galați. Obiectivul a devenit punct strategic pentru antrenamentele trupelor NATO.

A 83-a aniversare: Constanteanca Guner Akmolla, promotoare a culturii si istoriei tatarilor in volumele sale

17:05, 14.01.2024 - Maine, pe 15 ianuarie, Guner Akmolla implineste 83 de ani Guner Akmolla s a nascut pe 15 ianuarie 1941, la Albesti, judetul Constanta. Ea a terminat studiile pre universitare la Galati, absolvind Institutul Pedagogic de 3 ani. A urmat Facultatea de Filologie, sectia limba romana, in cadrul Universitatii…

Cine este romanul care a coborat in abisurile Oceanului Inghețat și a murit, mai apoi, dintr-o cazatura pe scari

07:35, 02.01.2024 - Primul om care apare intr-o fotografie subacvatica. Primul roman ajuns in Antarctica. De la conacul familiei, din preajma Iașilor, la școala lui Ion Creanga, apoi la  Universitatea  din Sorbona și intre ghețurile fara de sfarșit ale Antarcticii. Doamnelor și domnilor, cel mai mare explorator roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?