Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Corneliu Zelea Codreanu: CĂPITANUL care a marcat România în anii '30 | SERIAL EVZ: ”Miturile istorice ale românilor”

Publicat:

Corneliu Zelea Codreanu In fiecare miercuri, veți putea citi in editia tiparita „Evenimentul zilei” informații inedite, multe dintre ele in premiera, despre fapte și evenimente care au marcat istoria romanilor. Primul episod al serialului "Miturile istorice ale romanilor", semnat de istoricul , ii este dedicat lui Corneliu Zelea Codreanu.

Mit si informatie istorica în imaginea românilor despre istorie

Criza politica actuala și dificultațile economice ale dezvoltarii conțin și o criza culturala, a carei esența este criza valorilor. Dincolo de…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Video | Nissan lanseaza experiența metaverse. 'Heritage Cars & Safe Drive Studio' imbina istoria mașinii cu educația șoferilor

15:00, 08.03.2024 - Nissan Motor Co. a anunțat lansarea unei noi experiențe metavers cu tematica de istorie și siguranța pe 7 martie, conform cointelegraph.com. Denumita „Heritage Cars & Safe Drive Studio”, noua expoziție combina reprezentari captivante cu trei dintre cele mai emblematice automobile Nissan din istorie…

Femei celebre din istoria Clujului. De la aviație și arta la știința, feminitatea in lumina istoriei.

11:11, 07.03.2024 - Orașul Cluj-Napoca ascunde in adancurile sale nu doar povești arhitecturale și evenimente politice, ci și povești de curaj și reușite remarcabile ale femeilor care au contribuit la conturarea identitații acestui loc.

Prof. Teodor Vartic, de la Palatul Copiilor Bistrița: Aritmetica japoneza dezvolta fantastic legatura intre emisfere și creativitatea copiilor

16:06, 03.03.2024 - De cateva luni, la Palatul Copiilor din Bistrița copiii au șansa de a studia intr-un ritm lejer și distractiv aritmetica japoneza. Și asta grație pasiunii și generozitații unui fizician pensionat. La cei 73 de ani ai sai, profesorul Teodor Vartic preda in regim de voluntariat cursuri de aritmetica japoneza…

Descopera istoria bogata a Vienei: o incursiune in patrimoniul sau cultural

14:50, 29.02.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. Viena, capitala Austriei este un oras cu o istorie bogata si un patrimoniu cultural remarcabil! In acest articol, ne aventuram in inima Europei pentru a explora fascinanta capitala a Austriei si pentru a descoperi comorile sale istorice si culturale. Viena este un…

O criza a motorinei bubuie in Europa: prețurile cresc, dar problema mai mare este alta

07:55, 27.02.2024 - Preturile petrolului au crescut luni cu peste 1 dolar, deoarece cererea europeana de motorina, constransa de sanctiunile rusesti si de intreruperile transportului maritim, a crescut preturile intr-o piata agitata, productia rafinariilor din SUA fiind limitata de reviziile planificate, au spus analisti…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.

Razboi in Ucraina, ziua 731. Razboiul din Ucraina a provocat a patra cea mai mare criza de refugiați din istorie

08:15, 24.02.2024 - Se implinesc doi ani de razboi in Ucraina. Conflictul a provocat a patra cea mai mare criza de refugiați din istorie și cea mai mare a secolului XXI. De asemenea, invazia rușilor in Ucraina a provocat cea mai mare criza de refugiați din Europa de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Razboiul din Ucraina…

Care sunt riscurile postului indelungat doar cu apa, promovat de vedete ca Marius Manole sau Damian Draghici: „Te-ar putea costa viața”

10:05, 29.01.2024 - Cand apare o dieta noua și cel puțin in aparența eficienta, aceasta devine moda cu mult inainte sa fie știința. Mai intai vin adepții, fanii, trendul și sfaturile pe rețele de socializare, și abia mai apoi studiile științifice care o confirma sau nu. Cel mai recent fenomen (deși unul nu nou, cat recurent)…


Ce parere ai despre aceasta stire?