Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Codul Rutier a fost modificat. De cand intra in vigoare noile reglementari si ce amenzi risca soferii

Publicat:

Marti, au fost publicate in al Romaniei, Partea I, nr.675 din 13 august 2019 noile modificari si completari aduse . Noile reglementari au drept scop prevenirea accidentelor de circulatie provocate de catre soferii carora le-a fost distrasa atentia prin folosirea telefonului mobil pentru convorbiri, inclusiv pentru realizarea de transmisiuni in direct pe retelele de socializare (”live-ul la volan”) etc. Folosirea telefonului mobil si a altor dispozitive electronice de comunicare sau divertisment, in timpul mersului, reprezinta unul dintre principalii factori de distragere…

Citeste articolul mai departe pe lugojinfo.ro…  

Sursa articol: lugojinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

AMENZI NOI Noile amenzI pentru șoferii prinși la volan cu telefonul mobil: Ce trebuie sa știi?

07:55, 19.03.2024 - In Romania, utilizarea telefonului mobil in timpul condusului poate atrage amenzi de pana la 1.320 de lei și suspendarea permisului, incurajandu-se folosirea dispozitivelor hands-free pentru siguranța rutiera. The post AMENZI NOI Noile amenzI pentru șoferii prinși la volan cu telefonul mobil: Ce trebuie…

Poliția Rutiera, obligata sa anunțe prezența radarelor. Cum pot afla șoferii unde sunt amplasate acestea

10:35, 13.03.2024 - Senatul a adoptat tacit, la inceputul lunii martie, o propunere legislativa de modificare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.Printre modificari se numara și una referitoare la amplasarea dispozitivelor radar. Conform proiectului de lege, echipajele de poliție nu vor mai avea voie…

Poliția Rutiera, obligata sa anunțe prezența radarelor. Cum pot afla șoferii unde sunt amplasate acestea

08:25, 12.03.2024 - Senatul a adoptat tacit, la inceputul lunii martie, o propunere legislativa de modificare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.Printre modificari se numara și una referitoare la amplasarea dispozitivelor radar. Conform proiectului de lege, echipajele de poliție nu vor mai avea voie…

PROIECT DE LEGE – Indicatoarele rutiere vor deveni importante in caz de accidente rutiere. Care sunt noutațile

08:31, 25.02.2024 - Codul Rutier ar urma sa se modifice din nou. Un nou proiect de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice merge la promulgare și apoi publicare in Monitorul Oficial al Romaniei pentru a se putea aplica. Saptamana aceasta…

Cod Rutier 2024. Ce amenzi usturatoare risca romanii care nu respecta o regula cu privire la transportul animalelor de companie

20:55, 13.02.2024 - Șoferii din Romania trebuie sa fie atenți la o noua reugla, in cazul in care intenționeaza sa transporte animale de companie in mațina. Codul Rutier din 2024 vine cu prevederi importante din acest punct de vedere. Nerespectarea lor poate duce la aplicarea unor amenzi usturatoare.

Cum se iese corect dintr-un sens giratoriu. Greselile pe care soferii le fac fara sa isi dea seama, pot lua amenzi mari

13:06, 13.02.2024 - Cand vine vorba de regulile de circulație regasite in Codul Rutier, șoferii au obligația de a le cunoaște și de a le pune in practica exact așa cum sunt enunțate. Dar, deși exista aceste reguli, exista greseli pe care soferii le fac fara sa isi dea seama, iar din acest motiv pot lua amenzi mari. […]…

Unde se pun corect semnele de incepator pe mașina, de fapt. Ce amenzi risca șoferii

15:10, 10.02.2024 - Respectarea regulilor și a normelor de siguranța este cruciala pentru prevenirea accidentelor și asigurarea unei experiențe de condus in siguranța pentru toți participanții. Printre aceste reguli se numara și aplicarea corecta a semnelor de incepator pe mașina de catre șoferii cu experiența redusa la…

Schimbare in Codul Rutier 2024. Șoferii pot circula cu anvelope de vara și iarna. Condițiile in care polițiștii nu vor aplica amenzi

07:00, 05.02.2024 - Noul Cod Rutier 2024, permite acum șoferilor sa utilizeze anvelope de vara și in lunile de iarna, cu condiția respectarii unor reguli specifice. Specialiștii recomanda utilizarea exclusiva a anvelopelor de iarna in sezonul rece, deoarece acestea ofera o aderența optima la temperaturi scazute, mai eficienta…


Ce parere ai despre aceasta stire?